RAQUETES DE NEU – Pic d’Orria 2547m. (Ripollès)

PUIG DÒRRIA  2547m. AMB RAQUETES (Ripollès-Cerdanya)

Dissabte i diumenge dies 27 i 28 de gener de 2018.

Sortirem de l’estació d’autocars de Vilafranca a dos quarts de quatre amb cotxes particulars.

Dormirem al Refugi del Corral Blanc situat a 1816 metres d’altitud,  amb règim de mitja pensió. El sopar serà a les vuit del vespre,  ens recomanen arribar- hi una mica abans.

Depenent de la neu que trobem a la carretera d’accés al refugi, es probable que es tingui que caminar per arribar-hi. De moment,  s’arriba al refugi amb cotxe.

ATENCIÓ És necessari tenir la llicència federativa vigent modalitat mínim tipus C. En cas de no tenir-la es pot tramitar una assegurança temporal, on caldrà avisar a secretaria@cep.cat amb data límit el dia 22 de gener de 2017. Passada aquesta data no es tramitaran assegurançes temporals per aquesta activitat.

El cim del Puig d’Òrria, esta situat a la carena que es desprèn del cim del Puigmal en direcció a la collada de Tosses,anomenada serra de Gorrablanc i separa les comarques del Ripollès i l’Alta Cerdanya. A la seva vessant N. hi ha les instal·lacions de les pistes d’esquí de Puigmal, actualment estan  fora de servei.

Des de el cim gaudirem,  si el dia és clar, una extraordinària vista sobre les comarques del Ripollès, la Cerdanya el Capcir i les muntanyes que les envolten .

Aquest itinerari molt panoràmic,  al ser per carena no presenta massa risc d’allaus, però  esta exposat al vent i al torb.

 

 

ITINERARI

Sortirem amb raquetes del refugi, anirem uns metres per la pista forestal que mena al coll de les Barraques, a la arribar a  1832 m. d’altitud, deixem la pista asfaltada  per una pista a l’esquerra que puja  pel bosc.

Quan la pista fa un tomb sobtat a l’esquerra, sortim de la pista per continuar amb la mateixa direcció. Més endavant  arribarem al llom de la carena que baixa del Puig d’Òrria fins el coll de les Barraques.

45 min. Cim del Roc Blanc 2033 m. Petit cim a la carena, continuem pel llom del serrat de les Vaquerisses,  amb bones vistes als dos costats,  fins assolir el coll del pas dels Lladres.

2 h 15 min. Pas dels Lladres. Coll obert a la carena del Puigmal, i que comunica la vall de vallcebollera N. amb la de Planoles al S. Continuem per la carena a l’esquerra en direcció al cim del Puig d’Òrria.

2 h 30 min. Cim del Puig d’Òrria,  des del cim gaudirem de  molt bona vista de la Cerdanya i  el Puigmal,  que sembla que el tinguem a tocar. El descens el farem pel mateix lloc.

-FI DE L’EXCURSIÓ-

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.