EXCURSIONISME: Camí del riu Llobregat

Després de l’ajornament de la primera sortida al camí del riu Llobregat, per manca d’assistència, us proposem de nou fer  la primera etapa sencera, que va des de l’inici a Castellar de N’Hug, fins a Guardiola de Berguedà, són 21 km majoritàriament de baixada.

Aquest itinerari, consisteix caminar descobrint el curs del riu Llobregat, des del seu naixement a  Castellar de n’Hug,  fins a la seva desembocadura a la mar mediterrània, en el  seu delta prop del Prat de Llobregat, són  en total son uns 198 km.

El camí del Llobregat, ha estat impulsat per la Diputació de Barcelona, el Consells Comarcals de les comarques, i pels municipis per on passa. El traçat del GR ha estat validat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

El  traçat del camí, segueix bàsicament el riu, que n’és el seu eix vertebral, no obstant es podrà fer alguna  variant, per anar a visitar quelcom d’interesant, que hi podem trobar en les rodalies del curs fluvial.

El recorregut que farem en aquesta primera etapa, discorre per trams realment salvatges. amb estones ran de riu, i d’altres pel mig de boscos frondosos, amb algun pas divertit. Es podran visitar pobles bonics, com els de Castellar de n’Hug i la Pobla de Lillet, així com l’ermita de Sant Vicens de Rus, la fàbrica Asland i els jardins Artigues dissenyats per Gaudí, passarem a prop de la mina de petroli de Riutort per arribar a Guardiola de Berguedà on acabarem l’excursió.

 

1ª etapa va  de Castellar de n’Hug fins a Guardiola de Berguedà,  de 21 km.

Hora de sortida: 7 Del matí  de l’estació d’autobusos

Kilòmetres de camí:  21 kilòmetres

Desnivell positiu: 585 metres

Dificultat: Fàcil.

Trak de Wikiloc per aquesta etapa 84572232

Nota: Cal inscripció prèvia,  portar esmorzar i dinar, mascareta dins l’autobús, està vacunats del Covid o bé portar un certificat PCR recent.

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.