SECCIÓ JOVE: Astazus i/o Pic de Pineta

Informació general

Aquesta no és una sortida guiada, els/les participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions meteorològiques amb les que es trobaran, han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència per al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’emprèn sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

Una prèvia

En aquesta ocasió ens desplaçarem a un dels racons més bonics i espectaculars de Pirineu. El Balcó de Pineta, als peus de la cara nord del Mont Perdut, el Cilindre,  els pics dels Astazus… Aquests últims, es troben enclavats a la zona nord-oest de la balconada, fent de frontera amb França caient verticalment cap al Circ de Gavarnie, declarat Patrimoni Mundial per al UNESCO.

Es tracta d’una ascensió llarga, sense deixar de banda que es tracta d’una activitat d’alta muntanya, tècnicament “relativament” senzilla. Excepte en la seva part final, on tindrem algun pas aïllat de IIº per ascendir el pic oriental i una grimpada de IIº + per al pic occidental.

 

Dissabte:

Sortirem de l’estació de busos de Vilafranca a les 10:00 del matí. Tenim 3h30′ de cotxe fins a Bielsa i fins al pàrquing de la Vall de Pineta.

Un cop allà començarem l’aproximació cap al Balcó de Pineta (6km 1400md+) on passarem la nit. Un cop arribats, hi haurà l’opció d’ascendir al pic homònim de la vall, el Pic de Pineta (2.861m) o de preparar-se ja per passar la nit.

 

Diumenge:

Depenen dels interessos dels participants es faran dos grups, l’objectiu per un, serà els Pics d’Astazu (3.071m i 3.015m) (uns 5km i 600md+ aprox.) i per l’altre el Pic de Pineta (2.861m) (uns 2km i 300md+).

 

MATERIAL:

Ulleres de sol, Samarreta tèrmica interior, Jaqueta de plomes o primaloft, Jaqueta GoreTex, Softshell, Malles interiors tèrmiques, Pantalons, 2 parells de mitjons sintètics, Guants fins interior i Guants GoreTex exterior, Gorro, Buff o similar, Motxilla, frontal amb piles de recanvi, Bidó/termo/camel-back. Crema solar.

Material acampada/vivac: tenda, sac de plomes, màrfega, fogonet, gas, termo… Opcional: càmera fotos, gopro, …

Cal contemplar la possibiltat d’utilitzar Grampons i Piolet

Recomanem anar el més alleugerits de pes a la motxilla possible i no portar coses innecessaries.

 

PREU:

L’activitat és gratuïta pels socis. Pels No socis té un cost de 5eur.

Costs del transport a dividir
Per a participar és necessari tenir una llicència federativa tipus C, o més.
En cas de no tenir-la, cal contractar la llicència temporal de dos dies: 6€

 

Logística

La sortida es realitzarà en cotxes particulars.

Es tracta d’una sortida que convinarà escalada i excursionisme, pel que cal estar en possessió de la llicència federativa, mínim en modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altre de diferent depenent de la meteorologia o del número de participants. S’informarà amb la màxima antelació possible als/les participants de les possibles modificacions.

 

 

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.