SECCIÓ JOVE: Mont Valier

Informació general

Aquesta no és una sortida guiada, els/les participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions meteorològiques amb les que es trobaran, han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència per al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’emprèn sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

Una prèvia

Llarga ruta circular amb inici al pàrquing del pont de Perosa, al vessant d’Alós d’Isil. Pujada per l’estany i el coll de Clavera, realitzant tota la cresta fins al Mont Valier, i assolint també els cims del pic de la Pala Clavera i el Petit Mont Valier. El segon dia, pujada al port de Barlonguèra per passar altre cop a la Vall d’Aran i dirigir-nos cap al pont de Perosa seguint la vall de la Noguera Pallaresa.

El Mont Valier, amb la seva inconfusible silueta, és una muntanya reconeguda i prestigiosa. Gaudeix d’un cim amb grans panoràmiques. La bonica pujada des de territori català transcorre entre el Parc Natural de l’Alt Pirineu, a la comarca del Pallars Sobirà, i la Reserva Natural de Mont Valier, a França. Aquesta última és una de les més antigues dels Pirineus. Es tracta d’una llarga ruta circular entre el Pallars, l’Aran i l’Arieja, pujant el Mont Valier, però també el Petit Mont Valier i el pic de la Pala Clavera. És un itinerari difícil pel que fa a orientació, ja que en alguns trams el camí es dilueix i no es troben fites.

 

Dissabte:

Sortirem de l’estació de busos de Vilafranca a les 10:00 del matí. Tenim 3h40′

5:20h en total. 3:05h fins al pic de la Pala Clavera, 1:25h més fins al Mont Valier i 0:50h addicionals per arribar al refugi.

Diumenge:

5:45h en total. 1:50h fins al port de Barlonguèra i 3:55h des d’aquest punt fins al pont de Perosa.

 

: Pic de la Pala Clavera (2.721m), Petit Mont Valier (2.736m) i Mont Valier (2.838m)

:
: +1.600m/-830m
: +880m/-1.650m

: Cal realitzar petites i curtes grimpades (I-II) en baixar del pic de la Pala Clavera i al pas de la Balma. En alguns trams el camí es dilueix i costa molt trobar les fites. Sobretot cal parar molta atenció durant la pujada pel barranc de Clavera i després del port de Barlonguèra.

MATERIAL:

Ulleres de sol, Samarreta tèrmica interior, Jaqueta de plomes o primaloft, Jaqueta GoreTex, Softshell, Malles interiors tèrmiques, Pantalons, 2 parells de mitjons sintètics, Guants fins interior i Guants GoreTex exterior, Gorro, Buff o similar, Motxilla, frontal amb piles de recanvi, Bidó/termo/camel-back. Crema solar.

Material acampada/vivac: tenda, sac de plomes, màrfega, fogonet, gas, termo… Opcional: càmera fotos, gopro, …

Recomanem anar el més alleugerits de pes a la motxilla possible i no portar coses innecessaries.

 

PREU:

L’activitat és gratuïta pels socis. Pels No socis té un cost de 5eur.

Costs del transport a dividir
Per a participar és necessari tenir una llicència federativa tipus C, o més.
En casde no tenir-la, cal contractar la llicència temporal de dos dies: 6€

 

Logística

La sortida es realitzarà en cotxes particulars.

Es tracta d’una sortida que convinarà escalada i excursionisme, pel que cal estar en possessió de la llicència federativa, mínim en modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altre de diferent depenent de la meteorologia o del número de participants. S’informarà amb la màxima antelació possible als/les participants de les possibles modificacions.

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.