Sortida de raquetes de neu. Bastiments, 2881m. (Ripollès)

Descripció

Itinerari recomanat des de Vilafranca fins l’aparcament on cal deixar el cotxe i fer aproximació amb raquetes al refugi Ulldeter ( 180 Km, 2h45’) : C-15 direcció Igualada, C-37 i C-25 fins a Vic, des d’aquí agafar la C-26 en dirección a Sant Joan de les Abadesses i Camprodon. Després ens desvíeme per la GIV-5264 fins a Setcases. Aquí una carretera indicada ens porta a les pistes de Vallter 2000.

Atenció, per accedir al refugi d’Ulldeter del Ter (2.220 m.), anirem per aquesta carretera de Setcasses a les pistes d’esquí, fins la corba on hi ha un aparcament per als usuaris del refugi. Hi ha un rètol indicador del refugi Ulldeter i també en trobareu un amb el logo del CEP. El camí que porta des de l’aparcament fins el refugi coincideix amn el GR-11. Fins el refugi són 30’ (interessant calcular bé el temps per tal que no es faci fosc pel camí!).

Sopar al refugi Ulldeter del Ter dissabte 18 de Febrer: 20h30’

Durada de la sortida diumenge: entre 3h i 4h.

Desnivell: 800 m ( aproximadament).

Recorregut total: 8 km (anada i tornada).

 

Diumenge 19 de Febrer sortirem a les 8h30’ del refugi Ulldeter seguint el GR-11 per un camí que puja fins arribar al fons de la coma al peu del Gra de Fajol.

Pugem pel camí i fent unes quantes ziga-zagues arribem al coll de la Marrana (possiblement haurem d’utilitzar grampons si està gelat) a 2.510 m.

A l’esquerra tenim el Gra de Fajol. Deixem el GR i comencem a pujar cap al Bastiments seguint l’ample carena que primer té poc pendent i desprès s’inclina més. El fet que tinguem el cim a la vista fa que no hi hagi cap problema en seguir el camí correcte.

La pujada es va notant poc a poc fins que arribem a un punt on ja veiem el camí fortament marcat que cal pujar fent ziga-zaga.

Aquest cim de 2.881 m. és un dels mes alts del Pirineu Oriental. La vista que tenim és esplèndida des del Canigó i Costabona, per l’E, al Pic de l’Infern i el Puigmal per l’W. Cap al N. les serralades franceses, amb el Carlit destacat; la Cerdanya i la capçalera de la Vall del Freser.

Fem la baixada seguint el mateix camí de l’anada.

 

El dinar del diumenge, si el temps acompanya, el farem de carmanyola o entrepà ( que cadascú cal que porti) al mateix refugi d’Ulldeter o altre espai que ja us concretarem el mateix cap de setmana de la sortida.

 

 

Informació

Dia de la sortida: 18/02/2017

Hora de la sortida: 16h.

Tipus d’activitat: Raquetes de neu

Nivell: intermig (valorar el desnivell de 800 m.)

Aforament màxim de l’activitat: 15

Preu de l’activitat per a socis/es del CEP: 39 €

Preu de l’activitat per no socis/es del CEP: 44 €

Places: 15

Cal passar divendres 17 al vespre pel local del CEP per organitzar cotxes. 

Obligatori tenir la tarja federativa modalitat C (es verificarà) o treure una llicència temporal al CEP per aquesta activitat (dia a 4,50 € i 2 dies a 5,40€) que cal emparaular amb una setmana d’anticipació (avisar màxim divendres 10), més tard NO es tramitaran assegurançes temporals.

Obligatori portar el material de seguretat per a progressió en neu: grampons, piolet, arva, sonda i pala!!!

Cal portar sac de dormir prim. El refugi té a disposición un parell de mantes per persona.

Si no disposeu de raquetes i/o pals podeu llogar-ne al local del CEP (només socis/es).

 

Inscripcions

Inici inscripcions socis/es: a partir del 6 de Febrer. (del 6 al 10 inscripicons online no disponibles).

Inici inscripcions  NO socis/es: a partir del 10 de Febrer.

Inscripcions online a la web del CEP, a secretaria o enviant mail a secretaria@cep.cat

Les inscripcions es tanquen el dia 15 de Febrer.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.