Sortida de raquetes de neu. Pic de Rosaris, 2594m. (Vall d’Aran)

El Tuc de Rosari és un dels cims que presideixen el Circ de Baciver, juntament amb els tucs de Marimanya i de Baciver per un costat i el Muntanyo d’Arreu, Tuc de la Llança i Cap de Vaqueira per l’altra, encerclen en un esplèndid paratge als estanys de dalt de Baciver .

 

Itinerari

Sortirem de l’aparcament d’Orri, on haurem deixat els cotxes. Passarem pel costat d’una cabana de fusta que forma part de les instal·lacions de l’estació d’esquí i ens enfilarem per l’esquerra del riu Malo, passant  pel mig del  bosc.  Després d’una sostinguda pujada podrem veure la presa de l’estany de baix de Baciver, el deixarem a la nostra dreta i seguirem en la mateixa direcció, ara la pujada es fa més suau i se’ns obre a la vista el circ de Baciver. Podrem veure aviat la collada i el Tuc de Rosari enfront mateix. Per fer cim haurem d’atacar el coll i quan estem a dalt canviar de direcció cap al sud, pujant aquesta pala farem cim. Baixarem per la mateixa traça fins al peu del coll on  podríem acabar de donar la volta al circ o seguir el camí de pujada.

 

Informació

Dia: 1 i 2 d’abril del 2017

Durada de la sortida: entre 6 i 7 hores

Distancia: 13 Km.

Desnivell: 800 metres de pujada

Hora d’inici de l’excursió el diumenge al aparcament d’Orri: a les vuit del matí.

Punt de trobada a Vilafranca el dissabte: Estació d’autobusos.

Hora de trobada el dissabte: 15:30h. (o bé a les 19:30 de la tarda al refugi).

Nivell: Perfeccionament

Cal portar: Piolet i grampons així com el material de seguretat  per excursions amb neu, que son DVA, pala i sonda.

També cal portar dinar del diumenge ganyips i aigua pel recorregut

Transport: Cotxes particulars

Allotjament: Xalet Refugi Juli Soler i Santaló – Crta. Del Port, sense número – Salardú

Preus: 39 euros per soci i 44 els no socis

Període d’inscripcions: Fins el dia 29 de març

Assegurança: Es requereix llicència de la FEEC o similar amb cobertura mínima tipus C apta per raquetes de neu. Es poden tramitar llicències temporals a la secretaria del CEP o enviant mail a secretaria@cep,cat, fins el dia 24 de març. Més tard NO es tramitaran.

Contacte: secretaria @cep.cat

 

Itineraris recomanats en cotxe:

El més còmode, 4 hores, 285 Km. – Per la C-15 fins a agafar la A-2 a Lleida. Passat Tàrrega sortida direcció Balaguer i per la C-53 arribar a Alfarràs. Per l’N-230, Benavarri, El Pont de Suert, fins a Vielha. A la rotonda agafar la primera sortida en direcció al Port de la Bonaigua i arribem a Salardú.

El més curt, 4 hores, 260 Km. – Per la C-15 fins agafar la A-2 a Lleida. Passat Cervera sortida direcció Agramunt per la L-303, fins Artesa de Segre per la C-14, seguir per Comiols fins a Tremp. De Tremp a Pobla de Segur, Sort , Llavorsí, Esterri d’Aneu  i arribem a Salardú passant pel Port de la Bonaigua.

L’hora de sopar al refugi es a les 8 del vespre

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.