Sortida d’esquí de muntanya i raquetes de neu. Aneto, 3404m. (Ribagorça Aragonesa)

Amb aquesta sortida la secció d’Esqui i Raquetes vol tancar una temporada d’hivern,

que com ja va sent habitual en aquests darrers anys, ha estat abundosa en neu i en 

emocions. Ens agradaria que tots aquells que heu vingut en les diferents sortides que hem anat realitzant al llarg d’aquesta primera part de l’any ens poguéssiu acompanyar. 

Us volem recordar que aquesta, com totes les sortides que hem fet al llarg de l’any, és una sortida social, i NO és, per tan, UNA SORTIDA GUIADA. Us preguem, per tant, que per la bona marxa del grup valoreu bé les vostres capacitats, l’ascensió a l’Aneto requereix d’unes bones condicions físiques i tècniques i té algun tram força delicat.

 

Dissabte 9 de maig

Sortirem de Vilafranca (Benzinera Penedès), puntuals, a les 11 del matí i ens dirigirem cap a Benasque. Pararem a dinar pel camí. 

L’accés al refugio de La Renclusa, on passarem la nit, el farem des de Benasque (1.138 m) per la carretera A-139 que remunta la vall del riu Ésera. A 11km de Benasque deixarem la carretera y prendrem a la dreta una pista asfaltada que ens portarà al Plan del Hospital, des d’aquí, si el camí es obert, continuarem fins a La Besurta (1.890 m) on deixarem els cotxes.

Un cop equipats, continuarem a peu per un sender ben senyalitzat que puja en ziga-zaga pel marge dret del barranc de La Renclusa fins al refugi (2.140m).

 

Diumenge 10 de maig

El diumenge ens llevarem a les 5 per esmorzar i preparar el material. Sortirem del refugi i ens dirigirem, seguint la llera del torrent, a unes pales que ens permetran guanyar força alçada. Un cop superades seguirem fins al Portillón superior (2.908 m) ―des d’aquí ja podrem veure l’Aneto― on ens haurem de descalçar els esquís per baixar una petita canal que ens deixarà a la glacera de l’Aneto. Un cop a la glacera ens tornarem a calçar els esquís i realitzarem una llarga diagonal en direcció a l’Aneto. El darrer tram el farem en fort pendent fins arribar al famós pas de Mahoma, (una petita cresta força espectacular i aèria) que ens deixarà al cim de l’Aneto (3.404 m). 

Pel retorn ens espera un espectacular descens d’aproximadament 1.300 m de desnivell fins al Forau d’Aigualluts, una curiosa formació geològica on l’aigua que baixa de les muntanyes desapareix en un espectacular forat.

 

Allotjament, inscripcions i altre informació

L’allotjament serà al refugi de La Renclusa, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) cal portar, sac prim o llençol, el refugi disposa de mantes.

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.

El punt de trobada dissabte a les 11:00 del matí i aquest vegada, per evitar tot l’enrenou del mercat del dissabte, sortirem de la benzinera del Penedès.

Cal portar-se els dinars de dissabte i diumenge. 

Per la seguretat de tots els participants, cal que tothom porti ARVA, pala i sonda, sense descuidar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.

Cal obligatòriament, estar en possessió de la llicència federativa modalitat D pels esquiadors/es i de la modalitat C pels raqueters/es, de l’any en curs 2015.

El preu, que inclou règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) al refugi, és 41€ per als NO SOCIS i 32€ per als SOCIS.

Les places estan limitades a 15 participants, en preferència als socis/es de l’entitat.

El període d’inscripció pels SOCIS és del 27 d’abril fins al 6 de maig i pels NO SOCIS del 4 al 8 de maig.

Les inscripcions s’han de realitzar a la secretaria del CEP.

Per més informació podeu contactar a l’adreça de correu: esquiraquetes@cep.cat

 

Lloc: Aneto 

Lloc sortida: Benzinera Penedès 

Inici Dissabte: 9 de maig de 2015 

Fi Diumenge: 10 de maig de 2015 

Hora inici: 10:00 

Dificultat: Molt alta 

Transport: Cotxes particulars 

Material: El propi d’una sortida hivernal, roba d’abric, grampons, piolet, 

Menjar: Dinar de dissabte i dinar de diumenge. 

Preu: 41€ 

Preu soci: 32€ 

Inclou: Allotjament en règim de mitja pensió al refugi de La Renclusa 

Llicencia: Modalitat D del 2015 

Nombre de places: màxim 15

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.