SORTIDA D’ESQUÍ DE MUNTANYA I RAQUETES DE NEU. Certascan 2852m (Pallars Sobirà)

Pics de Certascan i Flamisella

Aquesta és una ruta per les persones a qui els agrada els paisatges únics, feréstecs i verges com poques zones ens regalen. Al llarg de dos dies, gaudirem d’una ruta fantàstica, amb llacs, colls, pics i tots els ingredients que desitgem.

 

Itineraris

 

Dissabte 5 de març

Desnivell positiu: Aproximadament 1.400m

Distància: 13 km.

Pista de Quanca a Pleta Palomera – Coll de Certascan – Pic de Certascan 2.840m (opcional) – Refugi de Certascan

Sortirem des de la pista que surt a mà dreta passat el nucli de Quanca. Deixarem els vehicles on el nivell nivomètric ens ho permeti i la seguirem encara una estona fins a deixar-la en un lloc on la vall s’obre. Pujarem una mica, deixant la font de la costa enrere i torçarem en direcció sud-est pujant i baixant lleugerament fins a arribar a l’estany de Flamisella  i posteriorment als aiguamolls de Guerosos. Aquí és on iniciarem definitivament el camí cap al coll de Certascan, a prop de 2.600m

A partir d’aquí es podrà escollir entre una baixada suau i directa fins al refugi de Certascan o bé pujar al propi cim de Certascan per acabar baixant fins al refugi posteriorment.

 

Diumenge 6 de març

Refugi de Certascan – Coll de Certascan – Estany blanc – Pic de Flamisella – pista de Quanca a Pleta Palomera

Desnivell positiu: Aproximadament 750m

Distància: 12,5 km.

Començarem desfent el camí del dia anterior fins al coll i una vegada travessat, baixarem una mica i tendirem cap al nord fins a l’estany blanc, al peu de la muntanya del Flamisella. Serà el següent objectiu. Passat el coll i el cim, tindrem una baixada franca fins al lloc on haurem deixat els cotxes.

 

Informació i logística

En funció de la meteorologia i l’estat de la neu es pot decidir canviar l’itinerari o el lloc per dormir. Degut a que l’accés és per un camí, és recomanable que hi anem amb cotxes alts. Si algú en pot disposar, cal comunicar-ho en el moment de formalitzar la inscripció. Per coordinar aquests temes, tancarem inscripcions el dilluns 29 de febrer i crearem un grup de Whastaspp. Amb la inscripció accepteu que es pugui fer ús del telèfon mòbil per aquesta finalitat.

La trobada serà a les 5.45 a la benzinera del Penedès de Vilafranca. S’ha de portar el dinar pels dos dies.

La ruta de dos dies és llarga i requereix d’un bon nivell físic i de disposar de l’equipament adequat d’abric i seguretat. És obligatori que es porti i es sàpiga utilitzar l’ARVA, la pala i la sonda. Caldrà dur també grampons i piolet.

Modalitat de llicencia D per esquis i C per a raquetes.

En el refugi hi ha mantes i per tant és suficient amb el sac llençol. De totes maneres, obriran el refugi pel cap de setmana i no podem garantir que estigui calent.

No és una sortida d’iniciació.

 

Per a més informació envieu un mail a esquiraquetes@cep.cat

 

Inscripcions i preus

Inscripcions socis/es del CEP des del 15 de febrer al 29 de febrer: 33 euros. Del 15 al 22 de febrer les inscripcions només podran ser presencials al CEP.

Inscripcions pels No socis/es del CEP del 22 de febrer al 29 de febrer: 38  euros

Inscripcions presencialment a la secretaria del CEP o de forma online. 

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.