Sortida d’esquí de muntanya i raquetes de neu. Pic de Néouvielle (França)

Per tancar la temporada de sortides hivernals del CEP ens desplaçarem fins al departament dels Alts Pirineus (França), al Massís del Néouvielle amb d’intenció de culminar el pic homònim de 3091m d’altitud. Si la meteorologia ho permet, des del cim podrem gaudir d’una gran panoràmica de cims imponents de banda i banda del Pirineu com el Pic de Midi de Bigorre, Pic des Trois Conseillers, Turó de Néouvielle, Pic Long, Monte Perdido, Cilindro de Marboré, Casco, Taillón i un llarg etcètera.

 

Accés

L’itinerari recomanat per l’aproximació es Vilafranca-Igualada-LLeida-Monzó-Ainsa-Tunel de Bielsa-Fabian. La carretera D929 que ens permetria arribar amb vehicle fins al llac d’Aubert sol estar tancada tot l’hivern, fins a meitat o finals de maig no hi haurà possibilitat que l’obrin. Cal estar atents durant els propres dies per veure l’estat de la carretera. Altrament ens tocarà començar des de l’aparcament situat al trencall del llac d’Oule a la cota 1490m.

 

Dissabte 7 de Maig

Sortirem de Vilafranca amb d’intenció de fer només l’aproximació per carretera fins a Fabian Aranhoet on tenim la Gite Le Barbajou on ens allotjarem. Reservarem forces per la jornada de diumenge que serà llarga i exigent. 

 

Diumenge 8 de Maig

Nivell: Molt alt o perfeccionament

Desnivell: +1600 m 

Iniciarem l’itinerari a l’aparcament amb la confluència al llac d’Oule sobre la cota 1500m aproximadament i anirem remuntant fins a creuar la petita presa del llac d’Orédon a la cota 1873m. En aquest punt  prenem la direcció del llac d’Aubert per una petita coma on trobem petits estanys  que conflueixen sota la presa de llac d’Aubert cota 2148 m inici de l’itinerari en època estival o molt avançada la primavera quan obren la pista a la circulació de vehicles. En aquest punt es remunta per una forat pendent per posteriorment sense perdre massa altura anar buscant  un pas a la base de la cresta NE del Ramougn, la Bretxa Barris. Seguim uns metres ja amb el Pic de Néouvielle visible, en direcció Oest cap a la evident i espectacular Bretxa de Chausenque i una vegada superada l’areta NE del Pic de Néouvielle, deixem la direcció de la Bretxa i remuntem per la gelera per un terreny raonablement planer en direcció S cap al punt on haurem de deixar els esquí per pujar a peu per una petita cresta que ens portarà al cim del Néovielle de 3091m.La baixada un cop recuperats els esquís es realitzar seguint el mateix itinerari de pujada.

 

Allotjament i altre informació

L’allotjament serà a la Gite Le Barbajou, en règim de gestió lliure. Cadascú s’haurà de portar els àpats de la sortida. La Gite disposa de cuina equipada on poder cuinar-te el menjar i sala menjador polivalent. Cal portar, sac prim o llençol, la Gite disposa de mantes.

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.

El punt de trobada dissabte al matí serà a la benzinera Penedès.

L’hora de trobada a les 15:00h.

Per la seguretat de tots els participants, és obligatori:

      – Portar i saber utilitzar ARVA, pala i sonda.

      – Portar i saber utilitzar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.

      – Estar en possessió de la llicència federativa modalitat D pels esquiadors/es i de la modalitat C pels raqueters/es, de l’any en curs 2016.

      – Valorar que la condició física personal sigui adequada a les exigències de la sortida.

Qualsevol incompliment dels punts anteriors serà motiu per part de les persones que guien la sortida de demanar l’abandonament de l’activitat per tal de no perjudicar el grup. 

Cada participant inscrit a la sortida subscriu i accepta els punts descrits.

 

Inscripcions i preus

Inscripcions socis/es del CEP des del 25 d’abril al 4 de maig: 16 euros. 

Inscripcions pels No socis/es del CEP del 2 al 4 de maig: 20  euros

Inscripcions presencialment a la secretaria del CEP.

Per més informació podeu contactar a l’adreça de correu: esquiraquetes@cep.cat

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.