Sortida d’esquí de muntanya i raquetes de neu. Pic de Thoumasset, 2741m (Andorra)

La tercera sortida de la temporada del CEP ens portarà cap a Andorra.

 

Dissabte 14 de març

Dissabte plantegem l’ascens voluntari a una de les muntanyes mes altes d’Andorra, el cim del Font Blanca. Començaríem des de la cabana de Castellar, a la carretera a les pistes d’esquí d’Arcalís. Quan haguem acabat el descens a la Font Blanca, agafarem els cotxes i anirem fins a l’aparcament del Sorteny, on haurem de tornar a empellar per arribar al refugi guardat del mateix nom, on soparem i dormirem.

 

Diumenge 15 de març

El diumenge, després d’esmorzar, farem un intent al Thoumasset de 2.741m, un cim que ja està a França i al que hi arribarem després d’una bonica esquiada.

Començarem amb una curta pujada amb el corresponent descens per passar des de la vall de Sorteny a la veïna vall de Rialb. Una vegada hi arribem, l’anirem seguint, passarem més enllà del refugi de Rialb i seguirem amb vistes privilegiades a la Font Blanca fins a una cabana on ens desviarem en direcció al coll de Siquer, des d’on ja podrem visualitzar el nostre objectiu. Una vegada superat, farem un curt descens fins a l’estany blau, que travessarem abans d’encarar l’ascens final. Aquest el podem dividir en dues parts: una part esquiable fins a arribar al coll i una part amb més pendent i una mica exposada fins a arribar al cim. El cim és un gran mirador de les muntanyes andorranes, amb vistes a la part més abrupte de la Serrera i la Font Blanca.

Per tornar al cotxe, desfarem el camí que hem traçat. Després de la baixada des del cim i creuar l’estany, haurem de tornar a remuntar el coll de Siquer, des d’on ja iniciarem la baixada final que ens durà directament al cotxe.

La ruta és molt bonica i ens permet gaudir de grans paisatges, però cal tenir en compte que s’ha de tenir i dominar tot el material de muntanya (ganivetes, grampons i sobretot les pells, que haurem de posar i treure quatre vegades durant la jornada).

Caldrà ser àgils perquè no s’eternitzi l’excursió.

 

Allotjament, inscripcions i altre informació

L’allotjament serà al refugi del Sorteny, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) cal portar, sac prim o llençol, el refugi disposa de mantes.

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.

El punt de trobada dissabte a les 6:00 del matí a l’aparcament de Sant Julià. Qui no faci l’excursió de dissabte a la Font Blanca, haurà de procurar arribar abans de les 18:30 al refugi.

Cal portar-se l’esmorzar i el dinar de dissabte i també el dinar diumenge.

Per la seguretat de tots els participants, cal que tothom porti ARVA, pala i sonda, sense descuidar el material de seguretat personal com són els grampons i el piolet.

Cal obligatòriament, estar en possessió de la llicència federativa modalitat D pels esquiadors/es i de la modalitat C pels raqueters/es, de l’any en curs 2015.

El preu inclou, règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) al refugi.

El preu pels NO SOCIS es de 43€ i el preu pels SOCIS es de 38€.

Les places estan limitades a 15 participants, en preferència als socis/es de l’entitat.

El període d’inscripció pels SOCIS és del 27 de febrer fins al 11 de març i els no sòcis del 6 al 11 de març

Les inscripcions s’han de realitzar a la secretaria del CEP.

Per més informació podeu contactar a l’adreça de correu: esquiraquetes@cep.cat

 

Lloc: Vall del Sorteny (Andorra)

Lloc sortida: Aparcament St Julià (Vilafranca)

Inici Dissabte: 14 de març de 2015

Fi diumenge: 15 de març de 2015

Hora inici: 06:00

Dificultat: Mitjana-alta

Transport: Cotxes particulars

Material: El propi d’una sortida hivernal, roba d’abric, grampons, piolet, ARVA, pala, sonda.

Menjar: Esmorzar i dinar del dissabte, dinar de diumenge.

Preu: 43€

Preu socis: 38€

Inclou: Allotjament en règim de mitja pensió al refugi del Sorteny

Llicencia: Modalitat D del 2015

Nombre de places: 15

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.