Sortida d’esquí de muntanya. Travessa a Certascan (Pallars Sobirà)

Pics de Certascan i Flamisella

Aquesta és una ruta per les persones a qui els agrada els paisatges únics, feréstecs i verges com poques zones ens regalen. Al llarg de dos dies, gaudirem d’una ruta fantàstica, amb llacs, colls, pics i tots els ingredients que desitgem.

 

Itineraris

Dissabte 4 de març

Desnivell positiu: Aproximadament 1.400m

Distància: 13 km.

Pista de Quanca a Pleta Palomera – Coll de Certascan – Pic de Certascan 2.840m (opcional) – Refugi de Certascan

Sortirem des de la pista que surt a mà dreta passat el nucli de Quanca. Deixarem els vehicles on el nivell nivomètric ens ho permeti i la seguirem encara una estona fins a deixar-la en un lloc on la vall s’obre. Pujarem una mica, deixant la font de la costa enrere i torçarem en direcció sud-est pujant i baixant lleugerament fins a arribar a l’estany de Flamisella  i posteriorment als aiguamolls de Guerosos. Aquí és on iniciarem definitivament el camí cap al coll de Certascan, a prop de 2.600m

A partir d’aquí es podrà escollir entre una baixada suau i directa fins al refugi de Certascan o bé pujar al propi cim de Certascan per acabar baixant fins al refugi posteriorment.

 

Diumenge 5 de març

Refugi de Certascan – Coll de Certascan – Estany blanc – Pic de Flamisella – pista de Quanca a Pleta Palomera

Desnivell positiu: Aproximadament 750m

Distància: 12,5 km.

Començarem desfent el camí del dia anterior fins al coll i una vegada travessat, baixarem una mica i tendirem cap al nord fins a l’estany blanc, al peu de la muntanya del Flamisella. Serà el següent objectiu. Passat el coll i el cim, tindrem una baixada franca fins al lloc on haurem deixat els cotxes.

 

Informació i logística

En funció de la meteorologia i l’estat de la neu es pot decidir canviar l’itinerari o el lloc per dormir. Degut a que l’accés és per un camí, és recomanable que hi anem amb cotxes alts. Si algú en pot disposar, cal comunicar-ho en el moment de formalitzar la inscripció. Per coordinar aquests temes, tancarem inscripcions el dimecres 1 de març i crearem un grup de Whastaspp. Amb la inscripció accepteu que es pugui fer ús del telèfon mòbil per aquesta finalitat.

La trobada serà a les 6.00 a la benzinera del Penedès de Vilafranca. S’ha de portar el dinar pels dos dies.

La ruta de dos dies és llarga i requereix d’un bon nivell físic i de disposar de l’equipament adequat d’abric i seguretat. És obligatori que es porti i es sàpiga utilitzar l’ARVA, la pala i la sonda. Caldrà dur també grampons i piolet.

Es requereix la llicència federativa en modalitat D o altre assegurança que cobreixi l’activitat en esquí de muntanya. En cas excepcional de no disposar d’assegurança pròpia es pot sol·licitar una assegurança temporal fins el dia 24 de febrer. Més tard NO es tramitaran assegurançes temporals.

Al refugi hi ha mantes i per tant és suficient amb el sac llençol. De totes maneres, obriran el refugi pel cap de setmana i no podem garantir que estigui calent.

No és una sortida d’iniciació.

Per a més informació envieu un mail a esquiraquetes@cep.cat

 

Inscripcions i preus

Preu sòci: 35€

Preu NO sòci: 40€

Període inscripcions sòcis: del 13 de febrer a l’1 de març. ( del 13 al 22 de febrer inscripcions només presencials al CEP).

Període inscripcions No sòcis: del 22 de febrer a l’1 de març.

Inscripcions presencialment a la secretaria del CEP o de forma online. 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.