Sortida infantil. Camins i coves: Avenc de St. Antoni (Cubelles)

L’Avenc de Sant Antoni és una petita cova d’uns quaranta metres  de longitud repartits en dues galeries on s’hi poden veure restes d’estalagmites i estalactites i on si han trobat vestigis de l’home prehistòric. L’avenc presenta una obertura al final de la primera galeria, que era l’entrada originària.

L’entrada actual a peu de camí és artificial, i aquesta està tancada per una porta metàl·lica per tal d’evitar el vandalisme i protegir-ne l’interior. Gràcies a la Regidoria de Turisme i Patrimoni  de Cunit i a l’Oficina de Turisme que ens faciliten la clau podrem entrar i gaudir de l’interior de l’avenc.

 

Itinerari

Iniciarem la sortida just davant del Camp de futbol de Cunit. Agafarem  un petit corriol a la dreta  que s’enfila muntanya amunt. Un cop anem  guanyant alçada gaudirem de molt bones vistes de la costa i del municipi de Cunit.

Farem camí seguint marques de color blau.  Passarem pel costat d’un gran dipòsit on girarem a l’esquerra i tot baixant per  terreny pedregós arribem a la carretera de Sant Antoni,  que seguirem un tram cap a la nostra dreta. En uns metres deixem la carretera i seguim per corriol que ens porta cap a un petit  túnel metàl·lic que creua l’autopista per sota i ens porta al fondo de la Garsa.

Continuem en forta pujada per camí envoltat de pins  fins arribar a una pista. Seguirem la pista cap a la nostra esquerra  fins a trobar trencall també a l’ esquerra que en petita baixada en portarà fins a l’Avenc de Sant Antoni.

Desprès de la visita a l’avenc seguim camí avall en petita baixada per bosc de pins fins a  una petita esplanada a tocar a la carretera del Sant Antoni.

Seguin un tram de carretera i creuem l’autopista per un túnel. Seguirem per la carretera i deixarem a la nostra esquerra el corriol que em seguit abans. En uns metres agafarem un corriol a la nostra dreta, estret i pedregós  que en forta pujada s’enfila per deixar la carretera a sota.  El corriol torna a baixar cap a la carretera que deixem de seguida en continuar  per un camí  de terra que ens portarà de nou cap a Cunit.

Arribem a Solcunit  al carrer Maria Aurèlia Capmany. Seguim aquest carrer cap a la nostra dreta uns 200 m fins agafar un trencall també a la dreta que entre pins ens durà fins on tenim els cotxes aparcats.

 

Informació

Sortida: de l’estació d’autobusos de Vilafranca

Data: Diumenge, 14 de Juny.

Hora sortida: A les 8:30.

Dificultat: Excursió d’uns 6 Km. i uns 170 m. de desnivell.

Durada: aproximada d’unes 3 hores a pas d’infant, sense parades.

Cal portar: Calçat i roba adient, esmorzar, aigua, ganyims, protecció pel sol, llanterna per entrar a l’interior de l’avenc i ganes de passar-ho bé.

El desplaçament fins a Cunit serà en cotxes particulars.

Excursió guiada per Dolors Balaguer i Miguel Navarro.

Organitza el Centre Excursionista del Penedès 93 817 22 41.

Cal inscripció prèvia aquí o a la secretaria del CEP.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.