Sortida infantil. Camins i ermites. Ermita de Sant Antoni (Albinyana)

Excursió panoràmica i assolellada.

 

Itinerari

Sortim del poble d’Albinyana. Només entrar al poble, aparcarem els cotxes a l’aparcament de la cooperativa. Pujarem a peu fins a l’església seguint el GR que comença darrera uns contenidors. Continuant pel GR, pujarem fins a l’ermita de St. Antoni, al principi per asfalt i aviat per un camí pedregós. En una hora arribarem a l’ermita i esmorzarem.

Continuarem l’excursió ascendint al puig de St. Antoni, per un corriol que hi ha a ponent, marcat amb pintura verda i que s’enfila molt dret. Passarem pel costat de l’avenc dels Joans.

Un cop a dalt, trobarem un camí ample que ens portarà al vèrtex geodèsic (408m). Continuant per aquest camí, resseguirem la carena avall. Quan trobem alguna cruïlla, sempre anirem a l’esquerra, on podem trobar marques de pintura verda. Arribarem a un pal indicador. Aquí agafarem el camí de la dreta que ens durà a l’enrunat Mas d’Escansa. Ja hauran passat dues hores des de l’inici de l’excursió.

Des del Mas d’Escansa, anirem a la cova de Vallmajor. Serà un camí d’anada i tornada. En total, una mitja hora. El camí per arribar-hi està marcat amb pintura verda i amb algunes fites de pedres, que ens guiaran per l¡esquerra de la carena. Ja a prop de la cova,haurem d’anar en compte perquè el lloc és una mica aeri i estret. En canvi, l’interior de la cova és espaiós.

Un cop tornem al Mas d’Escansa, seguirem el GR en direcció a Albinyana, per una pista ampla i sense pèrdua, que passa pel Mas Perrutxo. Tres hores després de l’icici de l’excursió, passarem per sota l’ermita de St. Antoni. Continuarem pel camí asfaltat fins Albinyana. Compte perquè podem trobar algun cotxe.

 

Informació

Lloc i hora de sortida: Estació d’autobusos, 9h.

Dia: 12 de Febrer del 2017.

Durada i distancies aproximades: 3 hores i mitja. Uns 7’5 Km.

Cal portar: Calçat adient, esmorzar, aigua, ganyips i ganes de passar-ho bé.

Guiada per Gemma Ravell.

El desplaçament fins a Albinyana serà en cotxes particulars.

Track de la ruta a: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6692692

Nota per anar a la sortida cal inscripció; ho podeu fer via web, personalment al centre o per telèfon. Inscripcions fins el dia 10 de febrer.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.