Sortida infantil. Camins i ermites. Ermita de St Joan de Viladellops

Ell paisatge de vinyes, les masses forestals trencades pels característics fondos, les masies i la sinuositat dels camins doten la sortida d ́una gran vistositat

 

Itinerari

L’excursió comença a la urbanització de Can Trabal on deixem els cotxes al final del carrer de Moja.

Agafem camí a la dreta al final del carrer de Moja i a pocs metres deixem corriol a la dreta per seguir per la pista principal que s’enfila pel bosc. A l’esquerra del camí trobem un gran dipòsit. Seguim endavant. Desviació, a l’esquerra (indicador) cap a la Penya del Papiol. Seguim aquest camí, que s’enfila de debò i arribem al Puig Papiol (376m.). Vèrtex geodèsic i mirador excel.lent sobre la plana del Penedès i Vilafranca.

Un segon cim, una mica més baix i presidit per una senyera s’aboca encara més sobre la plana. Gaudirem de les vistes i esmorzarem.

Iniciem el camí de baixada i de seguida agafem corriol que surt a la nostra dreta en forta baixada muntanya avall. Aquest és l’únic tros del camí una mica més dificultós i on s’ha d’estar més atent amb la canalla.

Seguim corriol avall i passem a tocar d’algunes torres elèctriques fins a visualitzar a la nostra dreta la pedrera d’Olèrdola.

Farem la darrera baixada i seguirem ja per camí més planer entre vinyes fins a trobar la pista que va de Can Trabal a Viladellops.

Seguirem aquesta pista cap a la nostra dreta i uns metres mes endavant la deixem la per agafar trencall a la nostre esquerra que en baixada s’endinsa entre la pinassa.

El camí ens porta a una pista que seguirem cap a la nostre dreta fins arribar a la Capella de St Joan de Viladellops.

La Capella, inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, és de construcció romànica del segle XIII i està formada per una sola nau rectangular.

Seguirem en direcció al veïnat de Viladellops on passarem per les restes medievals de la Torre de Viladellops, La Torre està declarada com a bé cultural d’interès nacional. És una Torre de defensa de planta circular, té undiàmetre de 3 m i els murs fan un gruix de 140 cm. Només es conserva fins al nivell del pis principal on ho hauria la porta.

Creuarem el veïnat i just al sortir-ne agafarem el camí de la dreta que ens conduirà per una pista entre vinyes fins arribar novament a Can Trabal.

 

Informació

Hora de sortida: a les 9:00 en cotxes particulars de l’estació d’autobusos de Vilafranca.

Durada: unes tres hores a pas d’infant (sense comptar parades)

Dificultat: Itinerari curt i fàcil.

Cal portar: Esmorzar, ganyips i aigua .

Recorregut: Urbanització Can Trabal – Puig Papiol – Capella de St. Joan – Viladellops – Urbanització Can Trabal

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.