Sortida infantil per col·locar el pessebre de mutanya. Camins i coves: Cova de l’avenc de la febró (La Febró)

Itinerari

El punt de partida de l’excursió és una esplanada que hi ha a l’encreuament entre les carreteres T-704 (la que surt des de Vilaplana, aproximadament al km 21), i la T-7093.

La sortida consta de 2 parts ben diferenciades.  La primera és l’accés a l’avenc principal; i la segona és el recorregut per l’avenc i per la cova. 

El recorregut fins a l’avenc, des del lloc on aparcarem els cotxes, és d’uns 2.5 km per un terreny sense complicacions.  Un cop arribats a l’entrada de l’avenc, la progressió pel seu interior (aprox. 1 km) esdevé més complicada, sobretot perquè l’humitat regnant en aquell indret transforma el terreny en relliscós (fang, pedres).  És factible per infants de totes les edats, però els més menuts han de poder rebre ajuda dels més grans.  Hi ha alguna petita grimpadeta.

Un cop dintre la cova, el terreny és altament lliscós.  CALDRÀ PORTAR FRONTALS, i la roba s’embrutarà de fang de ben segur.  El progrés per dintre de la cova serà lent, però molt divertit i gratificant.

El camí de retorn es realitzarà pel mateix recorregut que per l’anada; tot i que, en funció del grup hi ha una opció d’allargar-lo uns 5 km més.

 

Informació

A nivell de material, és important portar frontals, i calçat adient per progressar en un terreny lliscós i humit.  Com que hi haurà fang i cal grimpar en algun lloc, cal tenir present que la roba es podria embrutar.

L’itinerari per arribar al punt de partida és lliure, però es recomana anar per Vilaplana.  A partir de Vilaplana, i fins al lloc d’aparcament, el recorregut es fa llarg i pesat perquè la carretera té molts tombs i retombs.  Es calculen uns 90 minuts per arribar al punt de partida de l’excursió.

El pessebre es pot posar tant a dintre de la cova com just a fora.  Ja hi ha alguns pessebres instal·lats, de fet.  Jo recomanaria a fora, pq ens permetrà estar més còmodes i cantar o el que convingui.

Lloc de sortida: Estació d’autobusos de Vilafranca

Data de la sortida: Diumenge, 20 de desembre

Hora sortida de l’estació d’autobusos: A les 8:30 del matí

Durada: aproximada d’unes 3 hores a pas d’infant, sense parades.

Cal portar: Calçat i roba adient, esmorzar, aigua, ganyips, llanterna per entrar a l’interior de la cova i ganes de passar-ho bé.

Els desplaçaments entre Vilafranca i el punt de partida es realitzaran en cotxes particulars.  El punt de sortida serà l’estació d’autobusos a les 08:30 del matí.

Al final del recorregut dinarem tots junts de pícnic i la mainada farà cagar el tió.

Excursió guiada per Josep Maria Domènech i Gemma Ravell.

Organitza el Centre Excursionista del Penedès. Telèfon 93 817 22 41 en horari de secretaria.

Cal inscripció prèvia

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.