Travessa circular Coma d’ Or refugi Besines

Descripció de l’itinerari

Des del coll del Pimorent farem l’aproximació fins assolir les últimes pales que ens porten al cim del Coma d’Or (2826m) força fàcil, d’altitud considerable i amb grans panoràmiques.

Dissabte 21 de Febrer

Creuarem la carretera i comencarem per un terreny força pla, la Coma d’en Garcia. Aquesta primera zona és força planera, i anirem seguint aquesta àmplia coma pel seu vessant dret sense baixar al fons. La pujada és fàcil i amb pendent moderat durant una bona estona, fins arribar a unes antigues construccions, on enfilarem una pujada de més entitat que ens portarà fins a la portella de la Coma d’en Garcia.
Passada l’àmplia collada de la Tossa Rodona, sota el cim del mateix nom, veurem per primera vegada el cim del Coma d’Or. La seva cara nord-oest és molt vertical, però pel vessant sud es accessible amb esquis. Des del coll, al costat de la Tossa Rodona hem de perdre una mica d’alçada, baixar uns pocs metres i passar pel costat del petit estany de Coma d’Or, enfilarem una àmplia pala en direcció cap al cim. Després d’aquesta pala farem un flanqueig també en direcció al cim. Al cap de poc arribem a la portella del Cortal Rossó, des d’on farem l’atac final al cim. El cim és una estreta cresta i esta exposada a banda i banda. Deixarem els esquís a la part més ample de la cresta i seguirem a peu. Cal prendre precaució.
Paisatge, ampli i espectacular des del cim. En primer terme veurem l’espectacular Puigpedrós de Llanós, l’estany de Llanós, i més enllà la vista del Carlit. També la vall de Campcardós i els pics d’Envalira.
La baixada, la farem des de la portella del Cortal Rossó, d’on davallarem fins al fons de la vall en direcció a l’estany de Besines, on a poca distancia hi ha situat el refugi que porta el mateix nom. Farem nit al refugi.

Diumenge 21 de Febrer

En llevarem amb ganes d’afrontar la tornada remuntant en direcció al coll de Llanós. Pujada sostinguda amb algun tram un pel dret. Des del coll tenim la possibilitat de fer el Pic de Llanós seguint la carena en direcció N, però segurament aquesta opció no sigui viable anant amb grup nombrós. Des del coll anirem en direcció l’estany de Llanós fent algun flanqueig sempre que les condicions de la neu així ho permetin, per mirar de no perdre massa cota. Creuarem l’estany de Llanós d’unes dimensions considerables, per sota del pic que domina l’entorn mes pròxim que es el Puigpedròs de Llanós.
Un cop haguem l’haguem superat, començarem a remuntar en direcció a un petit coll anomenat també de Llanós, punt des del qual remuntant per un torrent, ens portaria a la Portella del cortal Rossó i d’aquí al cim del Coma d’Or. Nosaltres però no seguirem aquest camí i n’agafaren un altre en direcció al Coll de Pimorent. Farem traça fins a trobar una pista que flanqueja pel sud la serra de Lloses i des d’aquí fins al coll inici de l’itinerari.

Inscripcions i preus

El preu inclou règim de mitja pensió al refugi de Bessines. El refugi disposa de mantes.
Inscripcions socis/es del CEP des del 9 al 18 de febrer. 43 €
Inscripcions pels No socis/es del CEP del 16 al 18 de febrer. 45 €

Altres informacions

Cal portar els àpats de dissabte i diumenge, excepte els oferts pel refugi. També es necessari portar alguna cosa per anar menjant durant l’itinerari.
Material necessari per a sortides hivernals; roba d’abric i personal i equip de seguretat com ARVA, pala, sonda, piolet i grampons tot ell material obligatori per las sortida Modalitat de llicencia D per esquis i C per a raquetes
Cal passar pel CEP el divendres 20 de febrer per organitzar els cotxes.
El punt de torbada dissabte 21 de febrer es l’aparcament de Sant Julià a les 06:00h

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.