Xerrada sobre els inuit i presentació del llibre: Los inuit. Cazadores del Gran Norte. (Francesc Bailón).

Xerrada sobre els inuit i presentació del llibre: Los inuit. Cazadores del Gran Norte.

Al local del Centre Excursionista del Penedès a les 20:00h.

Francesc Bailón ens presenta la seva obra, Los inuit. Cazadores del Gran Norte que ens acosta a un poble que es coneix més pel seu nom que per la seva realitat cultural. A partir de les històries locals, i en un lloc tan inhòspit i fred com és l’Àrtic, ens endinsem en una cultura que, en molts aspectes, ha romàs inalterable al llarg dels segles, i que ha seguit respectant el seu entorn natural com estratègia principal de la seva subsistència.

L’apassionant visió que Francesc Bailón ens ofereix d’aquest món, i que en paraules del propi autor «constitueix un dels últims bufs d’humanitat que li queden a aquest planeta», ens ha de mostrar el que un dia vam ser per entendre en el que ara ens hem convertit. A més, aquesta obra ens permetrà comprendre com un poble caçador i pescador ha passat a ser el mirall en el qual volen reflectir-se altres grups indígenes de la Terra.

Aquest llibre, profusament il·lustrat amb magnífiques imatges, tracta a més de temes que ens afecten a tots i especialment al poble inuit, com són l’escalfament global i la contaminació mediambiental que assolen el nostre planeta. Potser a través d’aquesta obra arribem a escoltar aquestes veus que procedeixen del Gran Nord i entenguem per fi que la supervivència d’aquesta cultura condiciona també la nostra.

 

Francesc Bailón Trueba (Barcelona, 1968). Després de llicenciar en Antropologia Cultural (Universitat de Barcelona), va decidir, el 1997, dedicar-se a l’estudi i investigació de la cultura inuit. Fins ara ha realitzat 21 expedicions a l’Àrtic, centrant el seu treball de camp a Kalaallit Nunaat (Groenlàndia). És professor i conferenciant de temes relacionats amb aquest poble i guia cultural de viatges a l’Àrtic. Ha treballat com a assessor de cultura inuit en la pel·lícula Ningú vol la nit (2015), dirigida per la cineasta Isabel Coixet i en el documental El somriure del sol (2015) de la productora Goroka. Igualment és col·laborador de National Geographic. El 2012, publica la seva primera obra, Los poetas del Ártico. Historias de Groenlandia, on ens relata les seves experiències viscudes amb el poble groenlandès. Actualment és considerat un dels més grans especialistes en aquesta matèria a nivell mundial.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.