XI Caminada Popular El Foix

El Centre Excursionista del Penedès organitza, de forma complementaria a la XIV Marxa de Resistència “7 Cims”, la XI Caminada Popular “El Foix” que com amb les anteriors ocasions, serà de nivell fàcil, oberta a tothom i gratuïta. L’objectiu de aquesta passejada serà el Santuari de la Mare de Déu de Foix, patrona del Penedès, situat en un lloc alterós i muntanyós, es l’origen on hi havia el castell de Foix, datat del segle XI, del qual encara es poden apreciar les seves antigues ruïnes.

El Santuari de Foix es troba a 660 metres d’altitud i, en un dia clar, ofereix unes espectaculars vistes, tan a la vessant marítima com a la de l’interior, destacant una gran panoràmica sobre la plana penedesenca.

L’església de Santa Maria de Foix, va ser la parròquia del poble de Torrelles de Foix fins a l’any 1892. Des de llavors aquest temple, restaurat recentment, es va convertir en el Santuari de la Mare de Déu de Foix, on es venera la seva verge bruna i esdevé un dels punts més visitats del ric patrimoni penedesenc. En aquest privilegiat enclavament, cada dilluns de Pasqua s’hi celebra un concorregut aplec.

 

Itinerari

En el nostre recorregut, està previst fer una visita exterior i interior al Santuari de Foix. I també arribar, en el seu tram final, al sorprenent racó de les fonts de les Dous, un dels paratges naturals més bells de la comarca de l’Alt Penedès, on l’Ajuntament de Torrelles de Foix oferirà un petit refrigeri per a tots els participants. Des d’aquest bucòlic punt, se seguirà un corriol pel bonic i planer passeig que segueix el curs de la riera de Pontons, afluent del riu Foix, arribant a la plaça Nova de Torrelles de Foix, inici i final de la Marxa de Resistència  “7 Cims” i de la Caminada Popular “El Foix”.

 

Informació

Organitza : Centre Excursionista del Penedès.

Lloc de sortida : Plaça Nova de Torrelles de Foix.

Hora de sortida : 9:00 h.

Un altre punt de sortida és a les 08:30h de l’aparcament de la FECA (ctra. de Sant Martí) de Vilafranca del Penedès des d’on sortirem amb cotxes cap a Torrelles.

Hora de finalització: 14:00h.

Dificultat: Mitjana / Fàcil.

Recorregut: guiat i en grup, d’uns 12km aproximadament.

Cal portar : esmorzar i aigua. Calçat adient per muntanya i recomanable pal o bastons.

Guiada per: Toni Inglada.

Activitat gratuïta. NO hi ha inscripcions.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.