Iñaki Martínez i Alba Meda van ser els primers en creuar la línia d’arribada en categoria masculina i femenina, respectivament. Martínez torna a ser el més ràpid i millora excepcionalment el temps de l’any passat completant la marxa amb 5h40’01”

L’edició d’enguany també es destaca per l’emotiu homenatge a Juan Antonio Barros, que en els 700 dorsals que es van repartir, el número 18 es va reservar en record seu i el seu gran amic Joan Luque, de Fondistes Penedès, va dur durant tot el recorregut.

El passat diumenge 1 de maig va tenir lloc la XIII edició de la Marxa de Resistència 7 Cims organitzada pel Centre Excursionista del Penedès a Torrelles de Foix. Puntuable per la XIV Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC, la 7Cims té una distància de 58,6 Km. i 4.746 m. de desnivell acumulat i enllaça el Clapí Vell (704m), el Puig de l’Àliga (698m), el Montmell (861m), el Montagut (962m), el Puig Formigosa (995m), el Puig Castellar (994m) i el Puig de les Agulles (848m)

Enguany les condicions meteorològiques han tornat a ser les protagonistes de la 7 Cims però just pel contrari que en la passada edició. Si l`any 2015 les altes temperatures van influir d’una manera clau en el desenvolupament de la marxa provocant molts abandonaments, aquest any la notícia han estat les baixes temperatures i el vent que no ha parat de bufar en tota la jornada afavorint la sensació de fred. Sembla que el fred va ser un millor aliat pels marxadors ja que un 93% dels que van iniciar la prova, 596 de 643, va completar tot el recorregut assolint la fita de ser l’edició en la qual més persones han arribat a la meta.

Abans de la sortida, l’organització de la Marxa va tenir un record pel recentment traspassat Juan Antonio Barros i se li va fer un emotiu homenatge de mans d’un company que portava un dorsal amb el número 18 en el seu nom en reconeixement a l’aportació que va fer al món de l’esport. L’acte va comptar amb la presència d’alguns dels familiars de Juan Antonio Barros.

Els més ràpids en completar la prova van ser Iñaki Martínez, repetint per segon any, amb un temps de 5h40’01” i Alba Meda, que l’any 2015 va fer segona, amb un temps 7h25’49”. Cal destacar especialment el temps de Martínez que rebaixa en gairebé en mitja hora respecte la passada edició de la Marxa.

La Marxa 7Cims té 6 controls i 9 avituallaments en el transcurs del recorregut i mou al voltant de 125 col·laboradors que de forma desinteressada fan possible que sigui tot un èxit i els participants puguin gaudir de l‘acurat recorregut pel Gran Penedès.