Aquest any, del 17 al 23 de juliol es realitzaran les Estades per joves als Alps per nois i noies entre 18 i 25 anys, al massís del Gran Paradiso a la Vall d’Aosta (Itàlia). Aquest massís ofereix un ambient alpí, amb la necessitat d’aproximacions a peu i lluny dels telefèrics, el que ens permetrà gaudir de la flora i la fauna de la zona.

L’objectiu principal de les estades és que els participants assoleixin el nivell suficient per realitzar sortides fàcils d’alpinisme de forma autosuficient.

Per fer-ho, es posarà especial èmfasi en les tècniques d’autodetencions en neu, de progressió amb grampons i piolet i encordament glacial. Serà també important treballar la planificació de les ascensions, la logística i la gestió de l’esforç en alçada.

A nivell alpinístic, depenent sempre de les condicions meteorològiques i del grup, els objectius seran els cims del Gran Paradiso (4.061 m), la Tresenta (3.609 m) o el Ciarforon (3.642 m).

Tota la informació aquí.