Obertes les inscripcions per participar en un Curs d’Autoprotecció i Suport Vital Bàsic

 

L’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de la Diputació de Barcelona organitza, el proper 22 de setembre de 4:30 a 8:30h de la tarda, un curs d’Autoprotecció, Suport Vital Bàsic i DEA.

 

Aquesta formació, que serà gratuïta, està a adreçada a la ciutadania en general i en concret, a col·lectius que treballin amb poblacions més vulnerables o amb un major risc (monitors/es, entrenadors/es, docents, etc.).

 

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort a Catalunya i, entre elles, destaca la mort sobtada cardíaca. Les possibilitats de sobreviure a una aturada cardíaca depenen de tres factors clau: el reconeixement precoç de l’aturada i l’activació del sistema d’emergències, l’inici precoç de les maniobres de reanimació cardiopulmonar i una desfibril·lació precoç. Així doncs, és molt important que la ciutadania en general anem adquirint coneixements que ens permetin actuar correctament en possibles casos d’urgència i fins i tot, sapiguem utilitzar un desfibril·lador per si es dona el cas que en tenim un a ma.

 

El curs anirà a càrrec d’especialistes de SIS Prevenció i es durà a terme a l’Escorxador de Vilafranca. Tothom que hi estigui interessat caldrà que enviï un correu a salut@vilafranca.org indicant  a l’assumpte “Inscripció al curs d’autoprotecció i suport vital” i rebrà un enllaç per dur a terme la inscripció, que s’haurà de fer abans del proper 20 de setembre. Les places són limitades i les inscripcions s’atendran per rigorós ordre de recepció.