El Centre Excursionista Alta Ribagorça, entitat mantenidora del refugi Molières, ha coordinat l’actuació de millora que s’ha fet al refugi lliure de Molières, un dels equipaments de la xarxa de refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

L’actuació ha consistit en reparar la porta d’entrada a l’equipament, desplaçada per culpa de la dilatació, en la reparació del pany i en la col·locació d’una planxa d’alumini a la part inferior de la porta. La feina ha anat a càrrec d’un fuster i dels voluntaris de l’entitat ribagorçana.

Inaugurat l’any 1974, l’estiu de 2011 es va substituir el vell equipament per un de nou. El refugi està situat a 2.390 m d’altitud, al nord de l’estany Inferior de Molières, entre l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran, i és accessible a peu des de la boca sud del túnel de Vielha, des de l’Artiga de Lin o des del refugi de la Renclusa.

El refugi de Molières té una capacitat per a 18 persones i compta amb lliteres, matalassos i flassades, i està equipat amb una taula i prestatges, emissora i extintors i un led estroboscòpic. És un excel·lent punt de pernocta per afrontar l’ascens al tuc de Molières (3.010 m) i a les nombroses muntanyes d’aquesta raconada, excel·lent per a la pràctica de l’excursionisme, l’alpinisme i l’esquí de muntanya.

 

Notícia a la FEEC:

https://www.feec.cat/noticia/actuacio-de-manteniment-al-refugi-lliure-de-molieres/