REUS 2017

L’excursionisme és un dels moviments socials capdavanters en la lluita per les llibertats individuals i col·lectives.

A l’any 1977, just a l’albor de la instauració de la democràcia, i per tant, de la llibertat de reunió i d’associació, es va celebrar el 1r Aplec Excursionista dels Països Catalans, al Tossal dels Tres Reis (Fredes, poble de la Tinença de Benifassà) just on conflueixen les terres d’Aragó, del País Valencià i de Catalunya, un indret emblemàtic per l’objectiu d’aquella trobada, sota l’organització de la S.E. del Centre de Lectura de Reus.

Els APLECS EXCURSIONISTES DELS PAÏSOS CATALANS volen ser una trobada dels excursionistes de tots els països de parla catalana, Principat, País Valencià, Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra, i també de la Franja, marcada per un esperit d’apropament, solidaritat, coneixença mútua i d’intercanvi de maneres de pensar, dins d’un espai de llibertat.

Alhora l’Aplec, enguany, permet als participants descobrir la riquesa del patrimoni local i cultural, projectant Reus a tots els indrets de parla catalana.

L’any passat ens vam trobar a  les Illes Balears a Esporles, i aquest any 2017 a Reus, el 41è Aplec és organitzat conjuntament per les cinc entitats excursionistes de Reus.

  •       Associació Excursionista Catalunya de Reus
    ·       Club Excursionista Reddis
    ·       Secció Excursionista del Centre de Lectura
    ·       Secció Excursionista del C. N. Reus Ploms
    ·       Secció Excursionista del Reus Deportiu

Es durà a terme entre el 6 i el 10 de desembre i la seu logística de l’Aplec estarà ubicada a les instal·lacions del Reus Deportiu, al Carrer d’Antoni Gaudí, núm. 66. https://goo.gl/maps/Zo2zPWQDc9S2 , molt a prop del centre de Reus

És previst que hi participin unes 1.000 persones, entre excursionistes i acompanyants, pels que se’ls hi ha organitzat tot un seguit d’excursions per la Serra de Montsant, Muntanyes de Prades i Serra de Llaberia, així com als voltants de Reus.

També s’han organitzat nombroses activitats culturals, tant per Reus com per indrets propers  emblemàtics culturalment, aprofitant precisament que aquest any Reus és la capital de la cultura catalana, molts d’ells vinculats a la ruta del Modernisme, no podem oblidar que a la ciutat va néixer un dels arquitectes mes reconeguts del mon.

Per a un major coneixement de tot plegat, s’ha creat un blog on hi ha totes les dades i informació de les activitats (per les excursions amb un enllaç a wikiloc per veure el track de les rutes) així com les novetats, i a través del qual es podran realitzar les inscripcions, gestionades a traves de la plataforma de la FEEC.

www.entitatsexcursionistesreus.cat

I per a qualsevol consulta o aclariment, us podeu adreçar a l’adreça electrònica de contacte:

aplec.reus2017@entitatsexcursionistesreus.cat  o aplecreus2017@gmail.com

Ens podeu trobar per les xarxes socials al facebook 41aplecexcursionista reus tota vegada també s’ha creat un compte de twitter per al seguiment mes directe@aplecreus2017  amb l’etiqueta #41aplecreus

Us animem a tots a que participeu en l’aplec i que us inscriviu el mes aviat possible ja que per al bon funcionament de les activitats les places són limitades.

Per als allotjaments a la de la ciutat de Reus podeu visualitzar, entre altres opcions, el següent link  http://www.reusturisme.cat/allotjaments, a banda us recordem que la ciutat de Salou i Tarragona també tenen bones opcions possibles i estan al voltant de 10 km de Reus.

Ho estem organitzant amb la màxima il.lusió i voluntat possible per a que sigui un aplec en que us pugueu endur un bon record.

Salutacions cordials.

Reus, 1 de Novembre del 2017

Organització de les cinc entitats excursionistes de Reus