11/11/2017 Jordi Pons, Flor de Neu d´Honor 2017

Jordi Pons és el gran homenatjat del 35è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. El certamen va reconèixer l’alpinista català amb la Flor de Neu d’Honor 2017, aquest divendres. Així doncs, el Festival suma al palmarès dels més grans del cinema de muntanya a un dels pioners d’aquest gènere arreu de l’estat.

“Aquest reconeixement no és per a una expedició o per a un equip. És a títol personal i això, amics, no és fàcil de pair venint d’un Festival amb tant prestigi com aquest”, va admetre l’alpinista de 84 anys després de rebre la Flor de Neu d’Honor.

Amb aquest guardó, el Festival vol posar en valor la trajectòria alpinística de Pons i la seva contribució al cinema de muntanya. Precisament, perquè al llarg de les últimes dècades ha estat un dels realitzadors catalans capaç de combinar de la millor manera la passió pel cinema i l’alpinisme, a més de ser-ne un dels pioners a casa nostra a partir dels seixanta.

Durant dues hores, l’escenari del teatre Cirvianum de Torelló va recordar els grans èxits de la seva trajectòria amb la projecció de fragments de les seves pel·lícules, alhora que van ser al seu costat per compartir experiències noms que l’han acompanyat tots aquests anys com Emili Civis, Joan CerdàXavier Pérez GilJosep Manuel AngladaJoan QuintanaJaume Altadill o Lluís Giner.

www.torellomountainfilm.cat