Obertes les inscripcions per a participar en dues sessions del Curs d’Autoprotecció i Suport Vital Bàsic. 

 

L’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitza, el proper dimecres 27 de juny dos cursos, un de matí i un de tarda,  d’Autoprotecció, Suport Vital Bàsic i DEA.

 

Aquesta formació, que serà gratuïta, està a adreçada a la ciutadania en general i més en concret, a col·lectius que treballin amb poblacions més vulnerables o amb un major risc (monitors/es, entrenadors/es, docents, etc.).

 

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort a Catalunya i, entre elles, destaca la mort sobtada cardíaca. Les possibilitats de sobreviure a una aturada cardíaca depenen de tres factors clau: el reconeixement precoç de l’aturada i l’activació del sistema d’emergències, l’inicií precoç de les maniobres de reanimació cardiopulmonar i una desfibril.lació precoç. Així doncs, és molt important que la ciutadania en general anem adquirint coneixements que ens permetin actuar correctament en possibles casos d’urgència i fins i tot, sapiguem utilitzar un desfibril.lador per si es dona el cas que en tenim un a ma.

 

Els cursos aniran a càrrec d’especialistes de l’empresa de formació en emergències SIS Prevenció i es duran a terme a l’Escorxador de Vilafranca. El del matí serà de 10 a 14 h i el de la tarda de 16 a 20 h 

 

Tothom que hi estigui interessat caldrà que envií un correu Electronic abans del proper 25 de juny a l’adreça salut@vilafranca.org   En el correu electrònic s’haurà d’indicar nom, cognoms i telèfon de contacte a més de a quin dels 2 cursos esteu interessats a participar (matí o tarda)  Les places són limitades i les inscripcions s’atendran per rigorós ordre de recepció.