Els APLECS EXCURSIONISTES DELS PAÏSOS CATALANS han estat des dels seus inicis la trobada més important d’excursionistes dels territoris de parla catalana, participats d’arreu del País Valencià, Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra, l’Alguer, la Franja de Ponent, i el Principat.

La 42à edició torna als orígens i recordarà el primer aplec excursionista realitzat l’any 1977, al paratge de Pinar Pla, pròxim a la població de Fredes. Un altre punt destacat, va ser el tossal del Rei, punt de confluència entre Aragó, País Valencià i Catalunya.

Enguany l’Aplec s’anomenarà Terres del Sénia, en referència al riu que és la porta d’entrada cap al massís dels Ports i la Tinença de Benifassà, un riu que uneix i que defineix una terra de cruïlla situada al mig dels territoris de parla catalana. Els participants podran descobrir la riquesa del patrimoni cultural i natural de les Terres del Sénia, amb el massís dels Ports, la Tinença de Benifassà, la serra de Montsià i la serra de Godall.

L’organització de l’Aplec va a càrrec de les següents entitats excursionistes: Agrupació Excursionista d’Alcanar, Centre Excursionista Ulldecona (Sudactiu), Centre Excursionista l’Esquetge de Rossell, Roca Miloca Excursionista de la Galera, i Centre Excursionista Refalgarí de la Sénia.

De l’1 i al 4 de novembre de 2018, us preparem un programa variat i amb voluntat de donar a conèixer el territori, amb excursions amb diferents nivells, sortides culturals, exposicions, xerrades i actuacions musicals, amb la finalitat d’oferir-vos una bona estada.

Tots els detalls a la web: www.aplecexcursionistalasenia.org o www.aplecexcursionistalasenia.cat

També poder contactar amb nosaltres al correu: info@aplecexcursionistalasenia.org

Us demanem que feu extensiva aquesta informació per als que puguin estar interessats.

Esperem saludar-vos personalment durant aquests dies, salut, muntanya i Països Catalans.

Organització de l’Aplec Excursionista Terres del Sénia