L’ objecte del conveni, aprovat en la darrera sessió de la Junta de Govern Local, és  la conservació, recuperació i neteja de les barraques de pedra seca presents a les dues rutes de senderisme creades des de l’Ajuntament d’Olèrdola i que permeten resseguir la presència d’aquestes construccions al municipi.

El conveni també inclou un taller guiat per explicar la tècnica de la pedra seca als visitants. Aquestes barraques de pedra seca han estat recuperades des del 2016 pel grup de pedra seca del Centre Excursionista del  Penedès, amb la col·laboració de  l’Ajuntament d’ Olèrdola. A Olèrdola hi ha 60 barraques identificades i catalogades.

La tècnica constructiva de pedra seca va ser declarada  Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO fa dos anys.

Info original a:

Conveni entre l’Ajuntament d’Olèrdola i el Centre Excursionista del Penedès per difondre i conservar les barraques de pedra seca — Ajuntament d’Olèrdola (olerdola.cat)