100 Cims. Monteixo, 2905m. (Pallars Sobirà) -CANCEL·LAT PER MOTIUS ORGANITZATIUS-

Monteixo  (2905 metres) -CANCEL·LAT PER MOTIUS ORGANITZATIUS-

 

PIC MONTEIXO O PUIG D’ÀREU 2905 m.  
 
La Vall Ferrera, és un paratge preciós del Pirineu Català, la última població que trobem es Àreu (1.225 m.), on la vall s’aixample presentant un aspecte pintoresc. Antigament explotaven les foneries de ferro, degut a que aquesta vall és plena d’aquest mineral, solament s’ha de veure el color rogenc de les muntanyes, per això el nom de Vall Ferrera. Àreu es una població dins del Parc Natural del Alt Pirineu en la part Nord-Occidental, destaca per tenir en dins del seu terme els cims més alts de Catalunya.
Existeix una ascensió per l’itinerari de la popular cursa de muntanya la “Cuita al Sol”, prop de 1700m. de duríssim desnivell, amb pocs descansos y una pendent mitja de 42º. És la ruta més directa i vertical.

La més habitual i la més normal és la que farem pel Nord de l’Estany Aixeus, des de Pla de la Selva. Hi ha una llegenda que diu que la vigília de la festa major del poble, es realitzava una cursa en la que solament participaven els solters. Es donava la sortida en la plaça de la localitat coincidint amb la posta del sol, y es tractava d’arribar al cim de la muntanya abans que s’amagués el sol. El premí consistia en el dret a escollir una soltera per tots els dies de la festa major.
 

Dissabte 23 de juliol farem nit al càmping Pica d’Estats d’Àreu.

Diumenge 24 agafarem els cotxes per anar per la pista de la vall Ferrera fins el pla de la Selva on iniciarem la nostra ruta a peu, fins el cim del Monteixo.

Arribarem a l’aparcament i agafem el camí tancat per una barrera i amb un pal indicador de l’itinerari d’Aixeus.
Seguim el camí als llacs d’Aixeus, troberem un trencall a la nostra esquerra i seguim recta per un corriol que es va enfilant, també hi ha un indicador dels llacs i del Monteixo.
Anem pujant seguint el corriol per dins del bosc i les fites, està molt ben senyalitzat. deixem corriols que trobem i seguim sempre les fites.
Arribem a una bifurcació, tenim a l’esquerra una antena, davant i al fons els llacs d’Aixeus, agafem el corriol de la nostra dreta i anirem  seguim les fites, pujant, està molt ben traçat, es va pujant molt bé. Passem un parell de collets i bones pujades.
Arribarem a una carena la seguim (fites molt grosses) i anem cap al peu del Monteixo, última pala,  pujant pausadament seguint fites fins dalt de la carena i el cim.

 

Sortida:  Benzinera Penedès, a les 3 de la tarda per anar a dormir en tendes al càmping d’Àreu

Inici: Dissabte, 23 de juliol de 2016

Fi: Diumenge, 24 de juliol de 2016

Dificultat: Mitjana

Transport: Cotxes particulars.

Menjar: Sopar de dissabte i esmorzar, dinar de diumenge.

Responsable: Jam

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.