+2000 – La Cresta d’Espases (Posets)

Posets per la cresta de Espadas

 

Sortida exclusiva per a socis/es de l’entitat.

Els +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme d’alta muntanya, amb grans desnivells i llarga durada. No són sortides guiades, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’empren sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

El pic de Posets, amb els seus 3.375 m d’altitud, és el segon cim més elevat dels Pirineus, just per darrera de l’Aneto. És el punt culminant del massís del mateix nom, clarament diferenciat, que acull una vintena de pics de més de 3.000 m.
Sembla que el nom de Posets prové d’uns pous (posets, en benasquès) que hi ha al seu vessant occidental, de fet, així es com s’anomena el pic a la zona de Gistain (Chistau). Sembla que el nom de «Llardana» (cremat), més propi de la part oriental, està relacionat amb el color rogenc que presenta el pic amb les primeres llums del dia.
En ser un cim que no presenta masses dificultats tècniques és difícil de dir quan va ser assolit per primera vegada, en tot cas, la primera ascensió documentada data del 6 d’agost del 1856, i la va fer l’alpinista britànic H. Halkett. La primera hivernal la van fer, vint-i-cinc anys més tard, Roger de Monts i Célestin Passet.

 

DISSABTE 15 DE SETEMBRE

Puente de Espigantosa (Eriste) (1.550 m) / Refugi Ángel Orús (2.150 m).

Desnivell: 600 + (aprox.)

 

DIUMENGE 16 DE SETEMBRE

Refugi Ángel Orús (2.150 m) / Ibon de Llardaneta (2.530 m) / Coll de Pavots (3.100 m) / Pic de Pavots (3.121 m) / Pic d’Espadas (3.332 m) / Tuca de Llardaneta (3.311 m) / Tuqueta Roya (3.266 m) / Posets (3.375 m) / Diente de Llardana (3.085 m) / Refugi Ángel Orús (2.150 m) / Puente de Espigantosa (Eriste) (1.550 m).

La dificultat és alta. Es tracta d’una aresta amb una gran majoria de trams de II grau i algun pas aïllat de III. Hi ha trams força aeris, cal estar habituat a progressar en terreny exposat.

Desnivell: 1.500 + / 2.000 – (aprox.)

 

INFORMACIÓ GENERAL I LOGÍSTICA:

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats i els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

El punt de trobada serà dissabte 15 de setembre a les 12 del migdia a la benzinera Penedès.

La nit de dissabte, la passarem al refugi Ángel Orús, en règim de mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar). Cal portar efectiu per fer el pagament al mateix refugi.

Per realitzar l’activitat cal inscriure’s, per tot, abans del divendres dia 7 de setembre a la secretaria del Centre. Les places estan limitades a 8 participants.

Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment i per acord d’una majoria dels participants si aquesta és la seva voluntat o les circumstàncies així ho aconsellen.

 

LLOC DE SORTIDA Benzinera Penedès
HORA DE SORTIDA Dissabte 15 de setembre, a les 12 del migdia
DIFICULTAT Alta
DIA SORTIDA Dissabte 15 de setembre de 2018
DIA ARRIBADA Diumenge 16 de setembre de 2018
TRANSPORT: Cotxes particulars
MATERIAL: Cada participant ha de portar el material necessari per a la seva seguretat i per poder realitzar l’activitat de manera autònoma.
LLICENCIA: Obligatòria, mínim en la modalitat C
PLACES: 8

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.