+2000. Cresta La Pez / Bachimala 3.177 m (Osca)

Sortida exclusiva per a socis/es de l’entitat.

Els +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme d’alta muntanya, amb grans desnivells i llarga durada. No són sortides guiades, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’empren sota la seva única i pròpia responsabilitat.

La cresta de La Pez o del Bachimala es troba ubicada en el sector occidental del parc natural Posets Maladeta, en el cordal fronterer amb França. Sembla que el nom de Bachimala prové de la combinació de dos noms molt recurrents al llarg del Pirineu: “Batch” o “Vath” (vall) i “Malh” (cim).

DISSABTE 14 DE SETEMBRE

Sortirem de Vilafranca a mitja tarda, i per Igualada, i l’A2 anirem fins a Lleida. Continuarem per l’A22, la N240, la N123, l’A138 i l’A2609 i passant per Barbastro, Ainsa, etc., arribarem a San Juan de Plan. Passat el poble agafarem una pista que ens dura fins al refugi lliure de Tabernes on deixarem els cotxes, soparem i farem la nit.

DIUMENGE 15 DE SETEMBRE

Sortirem de bon matí del refugi; la jornada serà llarga i entretinguda. La cresta permet encadenar consecutivament fins a 9 pics de més de 3.000 m: pic del Puerto de la Pez (3.018 m), pic de la Pez (3.024 m), Abeille (3.029 m), Marcos Feliú (3.057 m), Petit Bachimala (3.061 m), Punta del Ibón (3.100 m), Punta Ledormeur (3.120 m), Bachimala o pic Schrader (3.177 m) i Punta del Sabre (3.136 m). La ruta és circular, parteix del refugi de Tabernes i continua per la vall del riu Zinqueta de la Pez, fins arribar a una passarel·la, a tocar d’un pluviòmetre, on es troben el camí que ve del port de La Pez i el que baixa del barranc de Bachimala. La cresta es pot emprendre en qualsevol de les dues direccions.

(El recorregut en general es força tècnic amb passos de II+, algun de III+ i zones força exposades. Normalment transcorre per terreny força bo excepte a la zona del Bachimala i Punta del Sabre on el terreny està molt descompost.)

Desnivell positiu total: 1.600 m (aprox.)

Distancia total: 20 km (aprox.)

Inscripcions i altre informació:

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats de la sortida (material, intendència,…), acabar de decidir els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

El punt de trobada serà dissabte 14 de setembre a les 5 de la tarda a la benzinera Penedès.

Per realitzar l’activitat cal inscriure’s, per tot, abans del dimecres dia 11 de setembre a la pàgina web o a la secretaria del Centre. Les places estan limitades a 8 participants.

Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment i per acord d’una majoria dels participants si aquesta és la seva voluntat o les circumstàncies així ho aconsellen.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.