+2000. Les valls de Perafita i Claror i els seus pics

Sortida oberta a tothom.

Els +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme d’alta muntanya, amb grans desnivells i llarga durada. No són sortides guiades, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’empren sota la seva única i pròpia responsabilitat.

Per tancar la temporada del +2000 farem una ruta circular per conèixer dues de les valls més significatives i boniques d’Andorra, les valls de Perafita i Claror, que juntament amb la vall de Madriu, el 2004 van ser declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. Es tracta d’un itinerari molt interessant i variat tan pel que fa al paisatge com a la empremta humana.

DISSABTE 9 DE NOVEMBRE

Sortirem de Vilafranca de bon matí i ens dirigirem a Andorra, concretament a les Escaldes on deixarem els cotxes i enfilarem les valls de Madriu i Perafita, fins el coll i el pic de Perafita (2.752 m). Baixarem a sopar i dormir al refugi dels Estanys de la Pera. (Si no fóssim prou gent, o per la raó que sigui, no ens obrissin el refugi, a la banda d’Andorra hi ha els refugi lliure de Perafita i, també, el de Claror.)

Desnivell: +1500m / −400m (aprox.)

 

DIUMENGE 10 DE NOVEMBRE

Des del refugi dels estanys de la Pera pujarem cap al Pic de Monturull (2.761 m) i carenejarem pel pic Negre d’Urgell (2.700 m) i el pic Negre de Claror (2.643 m), abans d’encarar la vall de Claror de baixada. Enllaçarem amb les valls de Perafita i Madriu fins a les Escaldes.

Desnivell: +500m / −1600m (aprox.)

Inscripcions i altre informació:

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats de la sortida (material, intendència,…), acabar de decidir els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

El punt de trobada serà dissabte 9 de novembre a les 6’30 del matí a la benzinera Penedès.

Per realitzar l’activitat cal inscriure’s, per tot, abans del dimecres dia 6 de novembre a la pàgina web o a la secretaria del Centre. Les places estan limitades a 20 participants.

Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat C.

Tècnicament no presenta cap dificultat tot i que supera, des de l’inici, un desnivell considerable.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment i per acord d’una majoria dels participants si aquesta és la seva voluntat o les circumstàncies així ho aconsellen.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.