+2000 Midi d’Ossau 2.885 m. (França)

+2000. Midi dOssau

 

El +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme amb grans desnivells i llarga durada. No són sortides guiades, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

 

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme i l’empren sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

El pic Midi d´Ossau es troba al departament dels Pirineus Atlàntics, el seu color negre es deu a les restes de magma d´un antic volca i la seva forma piramidal li confereix una forma majestuosa i bella, molt característica i fàcil d´identificar des de qualsevol punt de la serralada, té 2.884 m d´alçada.

 

DISSABTE 6 AGOST

Sortirem a migdia. Agafarem els cotxes i per l’A2 anirem fins a Lleida, Barbastro, Sabiñánigo i entrarem a França pel coll del Portalet. 1,5 km després de superar aquest coll arribarem a l´aparcament de Aneou on farem nit al costat dels cotxes.

 

DIUMENGE 7 AGOST

Sortirem de bon mati per fer les 4 hores, sense comptar les parades, que calen per arribar al coll de Souzon (2.127 m). Aquí comença realment la part complicada de l’ascensió: les tres xemeneies encadenades que tenen passos de grau II i II+ i que porten a la Creu del Portillon (2.623 m). A partir d’aquí, un cop acabada la part de grimpada-escalada, s’arriba al cim pujant ja més suaument per sobre el pedruscall.

 

Desnivell positiu total: 1.400 m aprox.

Distancia total: 15 km aprox.

Temps total sense comptar parades: 10 h aprox.

Inscripcions i altre informació:

  • La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d´optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.
  • El punt de trobada serà dissabte a les 15 hores a la benzinera Penedès. Cal portar el sopar de dissabte i l’esmorzar i el dinar de diumenge.
  • Per la seguretat de tots els participants, cal que tothom sigui conscient de les seves capacitats físiques i tècniques. Es tracta d´una sortida d´alta muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat C.

 

LLOC DE SORTIDA: Benzinera Penedès

DIA SORTIDA:          Dissabte 6 agost de 2016, a les 15 hores.

DIA ARRIBADA:       Diumenge 7 agost de 2016

DIFICULTAT:                        Alta

TRANSPORT:             Cotxes particulars

MATERIAL:               Cada participant ha de portar el material necessari per la seva seguretat i per poder realitzar l´activitat de manera autònoma. Són imprescindibles: casc, arnes, descensor tipus vuit o cistella, baga d´ancoratge de seguretat i evidentment, cal saber usar-los.

LLICENCIA:               Mínim, modalitat C

PLACES:                     10

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.