+2000. Mont-roig

Els +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme d’alta muntanya. No són sortides guiades, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’empren sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

 

El MONT-ROIG és una muntanya situada al Parc Nartural de l’Alt Pirineu, a la zona de Tavascan, al cordal fronterer amb l’Arieja. És una muntanya força imponent malgrat la seva moderada alçada i presenta tres vèrtex clarament diferenciats de 2.846, 2.864 i 2.859 metres respectivament.

DISSABTE 10 DE JULIOL. Sortirem de Vilafranca per dirigir-nos cap a Tavascan, continuarem per la carretera que porta a la Pleta del Prat i, abans d’arribar-hi, a l’alçada de les bordes de Quanca, deixarem els vehicles. Ja a peu, tot passant per Noarre i les cabanes de Pleta Palomera i del Fangassal, ens dirigirem a la zona del Clot de l’Escala on passarem la nit. (El refugi lliure del Mont-roig, que queda força a prop, pot ser també una opció).

DIUMENGE 11 DE JULIOL. Des del Clot de l’Escala enfilarem cap al Pic de la Roia de Mollàs on assolirem el cordal fronterer. Des d’aquí carenarem en direcció al Montroig i si les condicions ho permeten continuarem rodejant tot el circ de la Gallina fins al cim del Ventolau. Des d’aquí, baixarem cap als estanys de la Gallina i anirem a trobar l’itinerari de pujada del dia anterior per retornar als vehicles.

Desnivell positiu total: 2.000 m aprox.
Distancia total: 24 km aprox.

 

 

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Crearem un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats de la sortida (material, intendència,…), acabar de consensuar els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

El punt de trobada serà dissabte 10 de juliol a les 8 del matí a la benzinera Penedès.

Per realitzar l’activitat cal inscriure’s, per tot, abans del dimecres dia 7 de juliol a la pàgina web o a la secretaria del Centre. Les places estan limitades a 8 participants.

Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment si les circumstàncies així ho aconsellen.

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.