+2000 – Pa de Sucre i Punta d’Harlé

+2000. Punta Harlé i Pa de Sucre

 

Sortida exclusiva per a socis/es de l’entitat.

 

Els +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme d’alta muntanya, amb grans desnivells i llarga durada. No són sortides guiades, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

 

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’empren sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

 

La Punta d’Harlé (2.884 m) i el Pa de Sucre (2.860 m) formen part de l’escarpada cresta de la Serra de Turmeneia que s’inicia molt a prop de l’estany de Monges, s’estira fins a la bretxa de Peyta i enllaça amb el massís dels Besiberris. Ambdues cimes es troben en la partió dels termes municipals de la Vall de Boí (Alta Ribagorça) i de Naut Aran (Vall d’Aran) i també en el límit del Parc Nacional d’Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici i la seva zona perifèrica.

 

 

DISSABTE 7 DE JULIOL

Sortirem de Vilafranca per dirigir-nos cap a Pont de Suert, entrarem a la Vall de Boí i, farem nit a la zona.

 

DIUMENGE 8 DE JULIOL

De bon matí ens dirigirem a l’aparcament del pantà de Cavallers on deixarem els cotxes i iniciarem l’activitat. El camí, inicialment, coincideix amb el que va fins al refugi Ventosa i Calvell. Cap als 2.130 m, quan faltin més o menys uns 20 min per arribar al refugi, abandonarem el camí pel qual pujàvem, girarem a l’esquerra, travessarem el barranc de Llastres (que baixa de l’estany de Tumeneia de Baix) i el remuntarem per la riba esquerra. Cap als 2.260/2.300 m, girarem a l’esquerra en direcció als estanys de Tumeneia; pel de Baix, tot i veure’l, no hi passarem; si que passarem per la sortida d’aigües del de Dalt, i el rodejarem per la riba dreta, per un corriol que queda força enlairat en relació amb l’estany. Aviat podrem veure el coll d’Harlé (entre la Punta Harlé i el Pa de Sucre), i ens hi dirigirem.
El coll d’Harlé és el punt d’accés tant a la Punta Harlé com al Pa de Sucre. Pel que fa al seu ascens i descens, cal dir que ni l’un, ni l’altre són fàcils, tenen llargues tirades de II, alguns passos de III i sovint la ruta transcorre per llocs força exposats.

(A la xarxa s’hi poden trobar ressenyes força detallades.)

 

Desnivell positiu: 1.300 m aprox.

Distancia: 16 km aprox.

 

 

 

INFORMACIÓ GENERAL I LOGÍSTICA:

  • La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles i resoldre les incidències que es presentin.
  • El punt de trobada serà dissabte a les 3 de la tarda a la benzinera Penedès.
  • Depenent del lloc on finalment passem la nit, caldrà portar sac de dormir i tenda, a més del sopar de dissabte i l’esmorzar i el dinar de diumenge.
  • Per realitzar l’activitat cal inscriure’s, per tot abans del dia 4 de juliol, personalment a la secretaria del Centre. Les places estan limitades a 8 participants.
  • Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat C.
  • Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment i per acord d’una majoria dels participants si aquesta és la seva voluntat o les circumstàncies així ho aconsellen.

 

LLOC DE SORTIDA Benzinera Penedès
HORA DE SORTIDA A les 3 de la tarda
DIFICULTAT Perfeccionament (alguns passos de II-III força exposats)
DIA SORTIDA Dissabte 7 de juliol de 2018
DIA ARRIBADA Diumenge 8 de juliol de 2018
TRANSPORT: Cotxes particulars
MATERIAL: Cada participant ha de portar el material necessari per a la seva seguretat i per poder realitzar l’activitat de manera autònoma.

Són necessaris casc, arnés i descensor/assegurador, a més de corda.

LLICENCIA: Obligatòria, mínim en la modalitat C
PLACES: 8

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.