+2000. Pica d’Estats per Areste

Els +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme d’alta muntanya. No són sortides guiades, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’empren sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

La Pica d’Estats, amb 3.143 m d’altitud, és el punt més elevat de Catalunya. Es troba entre la comarca del Pallars Sobirà i el departament francès d’Arieja. La seva ascensió pels plans de Sotllo i la coma d’Estats és un dels grans clàssics del muntanyisme; en aquesta ocasió, però, proposem evitar tant de pujada com de baixada la ruta tradicional.

 

DISSABTE 31 DE JULIOL i DIUMENGE 1 D’AGOST

La proposta és enllaçar, durant el cap de setmana, els pics més rellevants de la zona ―Rodó de Canalbona (3.004m), Punta Gabarró (3.114m), Pica d’Estats (3.144m), Verdaguer (3.129m), Montcalm (3.077m) i Sotllo (3.073m)― fent l’aproximació per la vall d’Areste, passant la nit en alçada i tornant per la coma de Sotllo, el coll de Baborte i la cabana de Basello.

Desnivell: 2.200 + (aprox.)
Distancia: 24 km (aprox.)

 

INSCRIPCIONS I ALTRES:

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Crearem un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats de la sortida (material, intendència,…), acabar de consensuar els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

El punt de trobada serà dissabte 31 de juliol a les 5,30 del matí a la benzinera Penedès.

Per realitzar l’activitat cal inscriure’s, per tot, abans del dimecres dia 28 de juliol a la pàgina web o a la secretaria del Centre. Les places estan limitades a 8 participants.

Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment per acord d’una majoria dels participants o si les circumstàncies així ho aconsellen.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.