+2000 – Pica d’Estats per la Vall d’Aresté

Els +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme d’alta muntanya. No són sortides guiades, les persones participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’empren sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

La Pica d’Estats és el cim més alt de Catalunya. Es troba entre la comarca del Pallars Sobirà i el departament francès d’Arieja. Està situada al final de la Vallferrera i de la ribera de Sotllo, i és el punt culminant del massís del Montcalm; està constituïda per tres pics, poc separats l’un de l’altre. El pic central, el més alt (3.143,5 m), el pic occidental o pic Verdaguer (3.129,4 m) i el pic oriental o punta de Gabarró (3.114,6 m). La carena marca la frontera estatal entre Espanya i França, així com l’existent entre Catalunya i Occitània, amb una orientació general que va de nord, nord-oest a sud-est.

 

DISSABTE 16 i DIUMENGE 17 DE JULIOL

Ens desplaçarem en vehicles particulars fins a Areu i continuarem fins a l’aparcament de la Molinassa on deixarem els cotxes.

L’idea es assolir els 6 pics de 3.000 metres de la zona: Rodó de Canalbona (3.004m), Punta Gabarró (3.114m), Pica d’Estats (3.144m), Pic Verdaguer (3.129m), Montcalm (3.077m) i Pic de Sotllo (3.073m).

La proposta és pujar per la vall d’Aresté; fer nit en alçada; baixar pels estanyets de Sotllo, el coll de Baborte i la cabana de Basello.

Desnivell: 2.500 + (aprox.)
Distancia: 24 km (aprox.)

INFORMACIÓ GENERAL I LOGÍSTICA:

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats de la sortida, decidir els itineraris i la intendència de la sortida i resoldre qualsevol incidència que es presentin.

El punt de trobada serà dissabte 16 de juliol a les 6 del matí a la benzinera Penedès.

Per realitzar l’activitat cal inscriure’s, per tot, abans del dimecres dia 13 de juliol a la pàgina web o a la secretaria del Centre. Les places estan limitades a 8 participants.

Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment i per acord d’una majoria dels participants si aquesta és la seva voluntat o les circumstàncies així ho aconsellen.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.