+2000. Punta Harlé i Pa de Sucre

+2000. Punta Harlé i Pa de Sucre

 

Els +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme d’alta muntanya. No són sortides guiades, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’empren sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

 

La Punta d’Harlé (2.884 m) i el Pa de Sucre (2.860 m) formen part de l’escarpada cresta de la Serra de Turmeneia que s’inicia molt a prop de l’estany de Monges, s’estira fins a la bretxa de Peyta i enllaça amb el massís dels Besiberris. Ambdues cimes es troben en la partió dels termes municipals de la Vall de Boí (Alta Ribagorça) i de Naut Aran (Vall d’Aran) i també en el límit del Parc Nacional d’Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici i la seva zona perifèrica.

 

 

DISSABTE 12 DE JUNY

Sortirem de Vilafranca per dirigir-nos cap a Pont de Suert, entrarem a la Vall de Boí i deixarem els cotxes a l’aparcament de la presa de l’estany de Cavallers. Farem la Punta Alta de Comalesbienes (3.014 m), baixarem pel vesant NE, pel estany de la Roca i la vall de Colieto fins al refugi Ventosa i Calvell.

Desnivell positiu: 1.400 m aprox.

Distancia: 10 km aprox.

 

 

DIUMENGE 13 DE JUNY

Des del refugi ens dirigirem a Punta Harlé i el Pa de Sucre.

Desnivell positiu: 1.000 m aprox.

Distancia: 12 km aprox.

 

 

Inscripcions i altre informació:

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats de la sortida (material, intendència,…), acabar de decidir els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

El punt de trobada serà dissabte 12 de juny a les 6 del matí a la benzinera Penedès.

Per realitzar l’activitat cal inscriure’s, per tot, abans del dimecres dia 10 de juny a la pàgina web o a la secretaria del Centre. Les places estan limitades a 6 participants.

Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment i per acord d’una majoria dels participants si aquesta és la seva voluntat o les circumstàncies així ho aconsellen.

 

 

LLOC DE SORTIDA Benzinera Penedès
HORA DE SORTIDA A les 6 del matí
DIFICULTAT Cal experiència (alguns passos de II-III força exposats)
DIA SORTIDA Dissabte 12 de juny de 2021
DIA ARRIBADA Diumenge 13 de juny de 2021
TRANSPORT: Cotxes particulars
MATERIAL: Cada participant ha de portar el material necessari per a la seva seguretat i per poder realitzar l’activitat de manera autònoma.

(Són necessaris casc, arnés i descensor/assegurador, a més de corda.)

LLICENCIA: Obligatòria, mínim en la modalitat C
PLACES: 6

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.