+2000 Taillon 3.144 m. (Osca)

+2000. Taillon

 

El +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme amb grans desnivells i llarga durada. No són sortides guiades, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

 

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme i l’empren sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

 

 

El Taillón (3.147 m), és un pic dels Pirineus que es troba al cordal fronterer, entre la província d’Osca (Aragó) i el departament dels Alts Pirineus (França), dins del Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut. Està considerat com un dels cims de 3.000 m més fàcils del massís del Mont Perdut. S’hi accedeix a través de la coneguda Bretxa de Roland, a la part superior del circ de Gavarnie.

 

DISSABTE 17 SETEMBRE

Sortirem de bon mati, per Igualada i per l’A2 anirem fins a Lleida i per l’A22, l’A138 i la N260 passant per Barbastro, Ainsa, Torla… arribarem al llogaret de Bujaruelo on deixarem els cotxes i ens posarem a caminar.

Des de Bujaruelo creuarem el riu Ara per l’antic pont romà i prendrem el camí que puja cap al port de Bujaruelo (2.270 m). Des d’aquí per un camí evident ens dirigirem al refugi de Serradets (2.590 m) en les immediacions del qual pararem tenda i farem nit.

 

DIUMENGE 18 SETEMBRE

Des del refugi prendrem direcció S cap a la bretxa de Roland (2800 m), parada obligada per contemplar l’extraordinari paisatge que ens envolta. Continuarem en direcció Oest pel vessant  meridional del Pic Bazillac, superarem la falsa bretxa i el “dit”, pel vessant francès, i per la amplia aresta fronterera arribarem al cim del Taillon.

Si les ganes i el temps ens ho permeten, deixarem el cim del Taillon i desprès de baixar un metres reprendrem el cordal fronterer en direcció O per assolir els pics de Gabieto, l’Oriental (3.031 m) i l’Occidental (3.035 m).

Per la tornada, tenim dues opcions, la més senzilla, però també més llarga, és desfer el camí fins a la bretxa de Roland i continuar cap al port de Bujaruelo des d’on podrem baixar fins a Bujaruelo per recollir els cotxes.

La segona opció, bastant més complexa, difícil i exposada, però també bastant més curta, és, des del cim del Gabieto Oriental, continuar en direcció O, tot baixant fins a assolir un punt que ens permeti deixar l’aresta per encaminar-nos en direcció a la Forqueta dels Gabietos i des d’aquí continuar cap al port de Bujaruelo i enllaçar amb el camí pel que haurem pujat el dia anterior.

 

 

Desnivell positiu total: 2.300 m aprox.

Distancia total: 30 km aprox.

 

Inscripcions i altre informació:

  • La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d´optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.
  • El punt de trobada serà dissabte a les 6 del matí a la benzinera Penedès.
  • Cal portar el dinar i el sopar de dissabte i l’esmorzar i el dinar de diumenge.
  • Per la seguretat de tots els participants, cal que tothom sigui conscient de les seves capacitats físiques i tècniques. Es tracta d´una sortida d´alta muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat C.

 

 

LLOC DE SORTIDA:

Benzinera Penedès

DIA SORTIDA:

Dissabte 17 de setembre de 2016, a les 6 del matí.

DIA ARRIBADA:

Diumenge 18 agost de 2016

DIFICULTAT:

Mitjana-alta

TRANSPORT:

Cotxes particulars

MATERIAL:

Cada participant ha de portar el material necessari per a la seva seguretat i per poder realitzar l´activitat de manera autònoma. Són necessaris sac de dormir, màrfega i  tenda o funda de vivac.

LLICENCIA:

Obligatòria, mínim en la modalitat C.

PLACES:

15

 

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.