+2000. Vall del riu Madriu (Andorra)

El +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme amb grans desnivells i llarga durada. No són sortides guiades, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

Tothom que s’apuntin per dur a terme l’activitat, s’entén que ho fan sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

La vall del riu Madriu, l’única de les grans valls andorranes totalment verge, va ser declarada Patrimoni Mundial per l’UNESCO l’any 2004 i compta amb un ric patrimoni natural i cultural.

 

Diumenge 12 de juny

Sortirem de Vilafranca, puntuals, a les 6:00 h des de la benzinera de Penedès i ens dirigirem cap a Andorra. Poc abans d’acabar de creuar el poble d’Escaldes-Engordany, trencarem a la dreta en direcció a Sant Miquel d’Engolasters. Un cop passat el poble continuarem en direcció a l’estany d’Engolasters i poc abans d’arribar-hi, al peu del GR-11, deixarem els cotxes.

Iniciarem la caminada (1.580 m) seguint el GR-11, per l’anomenat circuit de les Fonts, fins al coll Jovell (1.793 m.). D’aquí ja ens endinsarem pròpiament a la vall del riu Madriu, baixant fins als cortals de Ramio on el GR-11 s’uneix al GR-7.

A partir d’aquí seguirem pel camí que, quasi sempre pel costat del riu, lentament però de manera sostinguda va remuntant aquesta preciosa vall. Passarem pel refugi lliure de Fontverd (1.880 m.), pel Pla de l’Ingla (2.188 m.), pel refugi del Riu dels Orris (2.230 m.)… A partir d’aquí entrarem ja en terreny d’alta muntanya, passarem a tocar de la cabana i de l’estany de la Bova i després de superar l’estany Rodó arribarem al refugi de l’Illa (2.480 m.), actualment en obres.

Opcionalment, si el temps i les ganes ens ho permeten, ens podrem enfilar, continuant pel GR-7, fins al pic dels Pessons (2.864 m.)

De nou al refugi de l’Illa, la tornada la iniciarem per sobre de l’estany Rodó, seguint camp a través pel camí més evident i recorrent els estanys que omplen aquesta zona ajudant-nos del mapa i del GPS, fins a tocar de l’estany Forcat on trobarem ja un sender marcat amb fites que passant per sobre l’estany Blau ens portarà al coll dels Agols (2.665 m.). En forta baixada ens dirigirem cap al refugi dels Agols, i des d’aquí per les Bordes de la Molina enllaçarem amb la pista que ens portarà a l’estany de Engolasters, a pocs metres del qual trobarem els cotxes.

Desnivell positiu: 1.400 m aprox. (+400 m aprox. ascens al pic de Pessons)

Distància: 26 km aprox. (+6 km. aprox. al pic de Pessons)

 

 

Inscripcions i altre informació:

La sortida es realitzarà en cotxes particulars, cal passar el divendres abans pel local del CEP per tal d’optimitzar les places en els diferents vehicles disponibles.

El punt de trobada serà dissabte a les 6:00 a la benzinera del Penedès.

Cal portar l’esmorzar i el dinar de diumenge.

Per la seguretat de tots els participants, cal que tothom sigui conscient de les seves capacitats tècniques i físiques. Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i cal estar en possessió de la llicència federativa, mínim en la modalitat C.

L’activitat és gratuïta però cal inscriure’s prèviament, per tot, abans del dimecres 8 de juny, a través de la pàgina web o a la secretaria del CEP. Les places estan limitades a 15 participants, en preferència socis/es de l’entitat.

 

Lloc sortida:            Benzinera Penedès.

Inici:                        Diumenge, 12 de juny de 2016

Fi:                            Diumenge, 12 de juny de 2016

Hora inici:                6:00

Dificultat:                  Alta

Transport:                 Cotxes particulars.

Material:                   El propi d’una sortida estival d’alta muntanya.

Menjar:                     Esmorzar i dinar de diumenge.

Llicència:                  Modalitat C del 2016.

Nombre de places:    15

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.