+2000 – Vignemale

+2000. Gran Vignemale

 

Sortida exclusiva per a socis/es de l’entitat.

Els +2000 són sortides en autosuficiència d’excursionisme d’alta muntanya, amb grans desnivells i llarga durada. No són sortides guiades, els participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions amb les que es trobaran i han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència al bon desenvolupament de l’activitat.

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’empren sota la seva única i pròpia responsabilitat.

 

El massís del Vignemale està situat entre el Parc National des Pyrénées (Occitània) i la Reserva de la Biosfera Ordesa-Viñamala (Aragó) i està format per deu pics en forma de corona, que tanquen el glaciar de Ossoue, el més llarg dels Pirineus. El seu punt culminant és el pic Vignemale o Pique Longue o Comachibosa (en aragonès) que amb 3.298 m, és el punt més elevat dels Pirineus francesos i també el pic més elevat de la cadena axial dels Pirineus.

 

DIVENDRES 10 D’AGOST

San Nicolàs de Bujaruelo (1.420 m) / puerto de Bernatuara (2.336 m) / vallée de Canau / cabane de Lourdes / barrage d’Ossue (1.840 m) / grottes Bellevue (2.450 m) / refuge de Baysallance (2.650 m).

Distància: 17 km (aprox.)
Desnivell: 1.750 + / 650 – (aprox.)

 

DISSABTE 11 D’AGOST

Des del refuge de Baysallance (2.650 m) tenim a mà 9 pics de més de 3.000 m:
Petit Vignemale (3.032 m) / Espalda de Chausenque (3.154 m) / Punta de Chausenque (3.204 m) / Piton Carré (3.197 m) / Pique Longue o Gran Vignemale (3.298 m) / pic du Clot de la Hount (3.289 m) / Pic de Cerbillona (3.247 m) / pic Central (3.219 m) / Montferrat (3.217 m).
Farem nit al refugi d’Oulettes de Gaube (2.150 m).

Desnivell: 1.200 + / 1.600 – (aprox.)

 

DIUMENGE 12 D’AGOST

Refugi d’Oulettes de Gaube (2.150 m) / Puerto de los Mulos (2.590 m) / valle del Ara / cabaña de Cerbillonar (1.800m) / cabaña de Ordiso (1.550 m) / San Nicolás de Bujaruelo (1.420 m).

Distància: 17 km (aprox.)
Desnivell: 500 + / 1.200 – (aprox.)

 

INFORMACIÓ GENERAL I LOGÍSTICA:

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats i els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin.

El punt de trobada serà dijous 9 d’agost a les 7 de la tarda a la benzinera Penedès.

Per passar la nit de dijous a divendres a Bujaruelo, caldrà portar sac de dormir i tenda, a més del sopar de dijous, l’esmorzar i el dinar de divendres i els dinars de dissabte i diumenge.

Per la nit de divendres, tenim places reservades a mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar) al refugi de Baysallance; per la de dissabte tenim reserva, també a mitja pensió al refugi d’Oulettes de Gaube. El preu aproximats de la mitja pensió per a cada un dels refugis és de 52 e. (tarifa general) o 40,50 (FEDME), cal portar efectiu.

Per realitzar l’activitat cal inscriure’s, per tot abans del dia 8 d’agost, personalment a la secretaria del Centre. Les places estan limitades a 8 participants.

Es tracta d’una sortida d’alta muntanya i cal estar en possessió de la llicencia federativa, mínim en la modalitat C.

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altra de diferent, ja sigui a la mateixa zona o en qualsevol altre lloc, en qualsevol moment i per acord d’una majoria dels participants si aquesta és la seva voluntat o les circumstàncies així ho aconsellen.

 

LLOC DE SORTIDA Benzinera Penedès
HORA DE SORTIDA Dijous 9 d’agost a les 7 de la tarda
DIFICULTAT Perfeccionament
DIA SORTIDA Dijous 9 d’agost de 2018
DIA ARRIBADA Diumenge 12 d’agost de 2018
TRANSPORT: Cotxes particulars
MATERIAL: Cada participant ha de portar el material necessari per a la seva seguretat i per poder realitzar l’activitat de manera autònoma.
LLICENCIA: Obligatòria, mínim en la modalitat C
PLACES: 8

 

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.