40 ANYS-Reposició imatge Sant Bernat de Menthon al Montagut

ANTECEDENTS

Fa uns anys, un grup de companys del CEP van tenir la iniciativa de netejar un racó d’una roca propera al cim del Montagut, per anomenar-lo posteriorment RACÓ DE SANT BERNAT MENTHON, patró dels excursionistes. Posteriorment si va instal.lar una imatge de fusta tallada dedicada al sant, procedent d’una donació d’un soci del CEP. Després de quasi tres anys de romandre en aquest lloc, la imatge va desaparèixer. Per tot això, i per tal de tornar a dignificar el RACÓ DE SANT BERNAT, es va encarregar al monestir de Sant Benet de Montserrat, la confecció d’una rajola de ceràmica dedicada al sant. El passat 20 de desembre, la rajola fou beneïda pel vicari general i rector de la Parròquia de Santa Maria de Vilafranca Mn. Jaume Berdoy.

 

PROPOSTA

El proper 1 de març, el CEP organitza una caminada popular al cim del Montagut, per tal de reposar la imatge de Sant Bernat Menthon.

El programa és el següent:

A – Caminada d’unes tres hores efectives de caminar entre anada i tornada. Sortida de davant la FECA a Vilafranca del Penedès a les 08:00h del matí amb cotxes particulars fins al lloc per iniciar la ruta, Església de Sant Jaume de Montagut. (cal portar esmorzar)

B – Caminada d’una hora efectiva de caminar entre anada i tornada. Sortida de davant la FECA de Vilafranca del Penedès a les 10:00 del matí amb cotxes particulars fins al lloc per iniciar la ruta, Església de Sant Jaume de Montagut.

A les 11:30h els dos grups es trobaran d’alt del cim per iniciar els actes : Descobriment imatge Sant Bernat. Parlaments. Cant dels Goigs en lllaor de Sant Bernat Menthon a càrrec de la coral del Centre Excursionista del Penedès. Pica pica i fi de festa. Tornada al lloc de sortida. Es preveu arribar a Vilafranca del Penedès sobre les 14:00h

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.