49è. PESSEBRE DE MUNTANYA AL TOSSAL DE MONTERÓ DE 574 m

Enguany per la caminada de la col·locació del pessebre, hem escollit un cim fàcil, apte per tothom, per afavorir una màxima participació en un dels actes de més solera de l’entitat, com és la col·locació del pessebre.

 

El cim escollit es el Tossal de Monteró de 574 metres d’alçada, situat a la comarca de la Noguera. És un cim modest en alçada, però amb una llarga història que va des de l’edat de bronze, passant per assentaments ibèrics, romans i àrabs,  fins que amb la construcció de trinxeres i nius de metralladores en la darrera guerra civil, es va destruir  bona part del patrimoni històric.

Situat a les alçades davant de Sant Llorenç de Montgai, amb el seu pantà formen un conjunt paisatgístic de notable bellesa.

El castell de Gelis d’origen àrab del segle XI, situat dalt d’un turo i el pas de l’Orellut junt amb la coma de Gelis,  són uns miradors excel·lents de la contrada.

Des de l’assentament on hi ha les restes,  al cim de Montero gaudirem d’una posició visual immillorable de la comarca de  la Noguera i la serra del Montsec.

 

Degut a la seva posició estratègica i la bona panoràmica que es gaudeix, ha esdevingut un dels nous 100 cims de la Feec.

Un any més posarem el pessebre, obra d’en Joan Solis, i cantarem nadales tradicionals.

 

NOTES IMPORTANTS: Cal portar esmorzar, aigua  i ganyips pel camí.

Degut a la dificultat per trobar restaurant, i per la proximitat del lloc, anirem a dinar a casa.

Celebrarem la posada del pessebre a l’arribar a l’autocar,  brindant amb cava i coca per desitjar-nos bones festes nadalenques.

 

Cal inscripció prèvia per reservar plaça a l’autocar.

 

IMPORTANT: Per la normativa Covid vigent, cal portar mascareta dins l’autocar.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.