ALTA MUNTANYA – Pics de Clarabides i Gias

Informació general

Pics de Clarabides i Pic Gias

Aquesta no és una sortida guiada, els/les participants han de conèixer d’avançada l’itinerari i les condicions meteorològiques amb les que es trobaran, han de col·laborar amb els seus coneixements i la seva experiència per al bon desenvolupament de l’activitat. 

Entenem, per tant, que tothom qui s’apunta per dur a terme l’activitat coneix bé els riscos que aquesta comporta, té les condicions físiques i tècniques per dur-la a terme de manera autònoma i l’emprèn sota la seva única i pròpia responsabilitat. 

Una prèvia

Realitzarem la segona sortida de la secció a la Vall de Gias, Benasc. Els nostres objectius seran els pics de Clarabides (Oriental, Central i Occidental) i el pic Gias. Tots ells són cims de més de 3.000m d’alçada. Recorren una cresta fàcil de caminar i molt bonica. Amb vistes al Massís del Posets i al preiós cim de Gourgs Blancs. 

Farem nit al refugi d’Estós, situat a la mateixa Vall d’Estós a 1.859m d’altitud. La història d’aquest refugi es remonta entre el 1945 i el 1949. 

 

Dia 1

El primer dia el dedicarem a conduïr fins a Benas i arribar al refugi d’Estós. 

Són 3h30’ en cotxe des de Vilafranca. Un cop a Benasc seguirem fins el pàrking d’inici que es troba passat el camping d’Aneto. Seguirem el traçat del GR-11 fins el Refugi d’Estós. Seran unes 2h30 caminant i uns 400m de desnivell positiu. 

A la tarda tenim preparada una ruta circular des del refugi, opcional per a totes aquelles que vulguin més. L’objectiu serà el cim del Montidiego. 

 

Dia 2

El segon dia ens espera una ruta llarga i de desnivell. Ens llevarem ven d’hora i enfilarem la Vall de Gias fins el Puerto de Gias. Resseguirem la cresta dels Clarabides (cresta que es fa caminant) fins el Pico Gias. Farem un total de quatre 3.000s. Baixarem per la Brecha de Gias per la Vall de la Coma i fins el Refugi altre cop. Es tracta d’una ruta circular de 1.200m de desnivell positiu i 8 km. Calculem unes 5h. 

Al tornar al refugi ens mancarà desfer el GR-11 fins el parking. Tot de baixada, serà 1h30’. Cap a les 17h tothom als cotxes i cap a casa!

 

Novetat!

El dimecres 8 de novembre a les 19h45, dos dies abans de la sortida, farem una reunió al centre per explicar millor la ruta, resoldre dubtes i actualitzar informació. Totes les participants de la sortida hi estaran convidades. Doncarem més informació a través del grup de Whatsapp que crearem amb les participants.

 

Logística

El preu de la sortida representa la mitja pensió al Refugi Estós: sopar, pernocta i esmorzar.

La sortida es realitzarà en cotxes particulars. Es crearà un grup de WhatsApp per tal d’organitzar les places en els diferents vehicles disponibles, posar en comú les necessitats, els itineraris de la sortida i resoldre les incidències que es presentin. També es realitzarà un grup de gmail per poder facilitar informació i documents als/les participants. 

Es tracta d’una sortida  d’alta muntanya ii cal estar en possessió de la llicència federativa, mínim modalitat D. En cas de no estar federada, pots donar-te d’alta per dies sueltos a Secretaria del Centre Excurcionista del Penedès. Trobaràs horaris i telèfons a la mateixa web www.cep.cat

Aquesta sortida pot ser anul·lada, modificada o substituïda per una altre de diferent depenent de la meteorologia o del número de participants. S’informarà amb la màxima antel·lació possible als/les participants de les possibles modificacions.

 

Per dubtes o consultes: altamuntanyacep@cep.cat

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.