Bicicleta de muntanya – BTT del segon diumenge de mes

Recorregut circular per diferents pobles de la comarca del Baix Camp.

Des del coll de la Teixeta  agafarem el GR 7 en direcció a l’Argentera tot ciclant per sota de la serra de Pradell- Argentera. Pedalarem per uns espais de pedra roja, coneguda a la zona, com a pedra d’esmolar. Espais en els que, segons alguns historiadors, Antoni Gaudí es va inspirar per fer les seves obres.

Des de l’Argentera en dirigirem  cap a Duesaigües pel costat del horts. Abans d’arribar al poble, ens enfilarem, per pista asfaltada, cap al Castell d’Escornalbou, format per dos edificis medievals: el monestir i un castell construït damunt de les restes d’una fortalesa romana. Des d’aquesta alçada podrem gaudir d’unes boniques vistes:la mola de Colldejou, la serra de LLaberia …

Des del castell baixarem per una pista fins al poble de Vilanova d’Escornalbou,  territori que està catalogat dins la zona protegida Xarxa Natura 2000. Anirem planejant per un corriol fins arribar a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca. Es tracta d’una petita capella feta amb carreus i excavada a la roca, que es troba damunt d’una roca de pedra sorrenca molt erosionada de color vermellós.

Tot seguit baixerem cap al llogarret anomenat l’Arbocet i després anirem planejant entre camps de fruiters i oliveres fins arribar al poble de Riudecanyes. Ciclarem pel costat de l’embassament, l’aigua del qual es destina als regadius de la comarca i al proveïment de diverses localitats.

Després de pocs quilòmetres arribarem a Duesaigües per anar a buscar el camí dels Masos, tot passant pel viaducte del tren de la línia Barcelona- Caspe- Madrid. Viaducte construït l’any 1893 i que té una alçada e 36 metres.

Després d’uns 7-8 Km de sender de pujada, haurem arribat de nou al coll de la Teixeta.

 

No es tracta d’una sortida matinal. Anirem en cotxes particulars.

Visitarem els Castells de St Miquel d´Escornalbou i Mare de Deu de la Roca

Dificultat :  Mitjana, amb algunes pujades fortes.

Dia de la sortida: 13 de maig                                               

Hora de la trobada: 7 del mati

Lloc de trobada: estació del bus.                                      

Distancia:  42  km

Data limit d’inscripció: dimecres 9 maig.

Contacte :  93 817 22 41

 Cal portar Casc, estris per les averies, Esmorzar. Dinar, aigua, ganyips etc.

Cal estar ASSEGURAT. Estar en posesió de la corresponent llicència federativa o similar. Es podrà tramitar assegurança temporal com a molt tard fins al dia 4 de maig.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.