BTT – CERCANT EL GALL FER

La proposta per la ruta cicloturista d’enguany és un recorregut circular pel Parc Natural de L’Alt Pirineu amb una petita incursió per terres andorranes i fent nit al refugi del Gall Fer.

Un recorregut bellíssim, exigent, que combina pistes i corriols (bosc de Virós) i que ens ofereix una mica de tot en grau superlatiu: paisatge sublim, poblets molt ben endreçats, boscos inoblidables, bordes, valls, un refugi meravellós…

Primer dia

Os de Civis – Alins – Refugi Gall Fer

Distància:   44 km. aproximadament.

Desnivell positiu:    1.500m. aproximadament.

Desnivell negatiu:    1.300 m. aproximadament.

Des del poblet d’Os de Civis seguim la pista en direcció a Andorra fins al Coll de la Botella (estació de Pal) i assolim el port de Cabús; resseguim en descens la magnífica vall de Tor (ruta del contraban) i des del poble d’Alins pugem fins al refugi del Gall Fer enclavat en una balconada esplèndida des d’on divisem un gran espectacle de cims i muntanyes; L’elegant pic del Monteixo ens vigila de prop.

Segon dia

Refugi Gall Fer – Tírvia – Burg – Farrera – Os de Civis.

Distància:  44 km. aproximadament.

Desnivell positiu:   1.600 m. aproximadament.

Desnivell negatiu:  1.800 m. aproximadament.

El segon dia travessem per diferents senders marcats l’imponent Bosc de Virós, una de les masses forestals més importants del país, fins arribar al mirador del Farró que ens ofereix una gran perspectiva de la vall de Tírvia.

De Tírvia continuem fins a Burg i Farrera i en continua pujada aconseguim el coll de So; gaudim d’una sensacional panoràmica de diversos cims del Pirineu (Montsent de Pallars, Montorroio, Saburó…). La ruta continua cap a les Bordes i el Coll de Conflent a peu del Salòria un altre cim emblemàtic; Un gran descens de quasi 1000 mts de desnivell ens portarà al lloc d’inici, Os de Civis.

El nivell de dificultat és mitjà-alt.  No és una ruta recomanada per a infants. TRACK

Horaris

Dissabte 15 de juny
Trobada a la benzinera Penedès: 06:00

El desplaçament fins el punt de sortida es realitzarà en vehicles particulars.

Qüestions generals (material, menjar..)

  • Pel primer dia de travessa cal portar preparat de casa l’esmorzar i el dinar pel recorregut. Pel segon dia podrem avituallar-nos durant l’etapa. Cal portar sempre ganyips o alguna cosa per menjar, per les parades.
  • Caldrà fer bones previsions per l’aigua, degut a què no trobarem masses fonts.
  • L’elecció del material que cal portar és molt particular, però cal tenir en compte que tot el que portem ho haurem de carregar. No us oblideu de les eines bàsiques de reparació, del casc, del frontal.
  • Cal portar sac de dormir o llençol i tovallola (si no es vol portar hi ha l’opció de llogar-ho).
  • Cal portar la bicicleta neta i revisada, les avaries durant el recorregut són difícils de reparar.
  • No hi haurà cap vehicle de suport, en cas de necessitar abandonar el recorregut serà responsabilitat de cada persona per tal de no perjudicar el grup.
  • Es pedalarà a un ritme que faci possible circular en grup i que permeti arribar al destí a una hora raonable. Per això, l’organització vol posar èmfasi en que tots els participants valorin de manera realista el seu estat físic; també com a consideració per la resta de participants.
  • L’organització prendrà en cada moment la decisió de modificar l’itinerari si s’escau, pel bon funcionament del grup.
  • Cal disposar de llicència federativa, en la modalitat que correspongui a l’activitat.
  • Per resolució de dubtes i altres aclariments, contactar amb bicicleta@cep.cat

Preus i inscripcions

El preu inclou:

– Allotjament en règim de mitja pensió.

– Socis: 36 €

– No socis: 42 €.

Inscripcions socis a partir del 23 de maig al 7 de juny.

Inscripcions no socis del 3 al 7 de juny.

Les places són limitades. En cas de no poder-se inscriure per la web contacteu amb secretaria per saber si encara queden places disponibles.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.