BTT Circular de cap de setmana-DE LA VALL DE BENASC A LA VALL DE CHISTAU PER LA SERRA DE CHÍA

DE LA VALL DE BENASC A LA VALL DE CHISTAU PER LA SERRA DE CHÍA

La proposta per la ruta cicloturista d’enguany és un recorregut que creua de la Vall de Benasc a la Vall de Chistau realitzant una circular per la Serra de Chia.

És un recorregut on hi predomina el paisatge d’alta muntanya amb excel·lents vistes panoràmiques a les valls de Benasque, Plan i Barbaruens.

Primer dia

Chía – Puerto de Sahún – Gistaín

Distància:   35 km. aproximadament.

Desnivell positiu:    1.200m. aproximadament (+200 m. opcionals).

Desnivell negatiu:    1.300 m. aproximadament (+200 m. opcionals).

Sortirem del poble de Chía per una pista en molt bon estat que va pujant de manera constant però sense cap rampa forta. És una pista molt panoràmica que arriba al Puerto de Sahún a 2.000 metres d’altura. Just abans d’arribar-hi hi ha l’opció d’anar fins a un bonic salt d’aigua “La cascada del Prats”,  si s’hi va són uns 2 quilòmetres i uns 200 metres de desnivell (de baixada a l’anada i de pujada a la tornada).

Una vegada al Puerto de Sahún només queda baixar per una pista també en molt bon estat fins a Plan. Només començar la baixada trobarem el refugi de Marradetes, on si ens ve de gust podem parar a beure o menjar alguna cosa a la seva terrassa, que gaudeix de molt bones vistes.

Una vegada a Plan anirem per un camí al costat del riu fins a Sant Juan de Plan per acabar pujant per carretera a Gistaín, on hi ha el nostre allotjament, Casa Rural Casa Lucía https://www.baldechistau.net/establecimientos/casa-lucia/

Segon dia

Gistaín – Puerto de Sahún – Chía.

Distància:  31  km. aproximadament.

Desnivell positiu:   1.500 m. aproximadament.

Desnivell negatiu:  1.400 m. aproximadament.

El segon dia pujarem per la pista en bon estat que vam baixar el dia anterior, però abans d’arribar al Puerto de Sahún ens desviarem cap al Collado de la Cruz, des d’aquest coll retornarem per una pista en més mal estat però sense cap dificultat tècnica fins a Chía. Aquesta pista s’endinsa força en el bosc i tot i ser majoritàriament de baixada ens sorprendrà amb algun petit tram de pujada.

El nivell físic és mitjà-alt.  El nivell tècnic és baix.

Horaris

Dissabte 17 de juny

Trobada a la benzinera Penedès: 06:00

El desplaçament fins el punt de sortida es realitzarà en vehicles particulars. Es crearà un grup de whatsApp per organitzar els vehicles.

Qüestions generals (material, menjar..)

  • Pel primer dia de travessa cal portar preparat de casa l’esmorzar i el dinar pel recorregut. Pel segon dia podrem avituallar-nos durant l’etapa. Cal portar sempre ganyips o alguna cosa per menjar, per les parades.
  • Caldrà fer bones previsions per l’aigua, degut a què no trobarem masses fonts.
  • L’elecció del material que cal portar és molt particular, però cal tenir en compte que tot el que portem ho haurem de carregar. No us oblideu de les eines bàsiques de reparació, del casc, del frontal.
  • No cal portar ni sac de dormir ni tovallola.
  • Cal portar la bicicleta neta i revisada, les avaries durant el recorregut són difícils de reparar.
  • No hi haurà cap vehicle de suport, en cas de necessitar abandonar el recorregut serà responsabilitat de cada persona per tal de no perjudicar el grup.
  • Es pedalarà a un ritme que faci possible circular en grup i que permeti arribar al destí a una hora raonable. Per això, l’organització vol posar èmfasi que tots els participants valorin de manera realista el seu estat físic; també com a consideració per la resta de participants.
  • L’organització prendrà en cada moment la decisió de modificar l’itinerari si s’escau, pel bon funcionament del grup.
  • Cal disposar de llicència federativa, en la modalitat que correspongui a l’activitat.
  • Per resolució de dubtes i altres aclariments, contactar amb bicicleta@cep.cat

Preus i inscripcions

El preu inclou:

– Allotjament en règim de mitja pensió.

– Socis: 45 €

– No socis: 50€

Inscripcions socis a partir del 17 de maig al 9 de juny.

Inscripcions no socis del 2 al 9 de juny.

Les places són limitades. En cas de no poder-se inscriure per la web contacteu amb secretaria per saber si encara queden places disponibles.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.