BTT matinal amb maridatge de vins, caves i escumosos

Dins del nostre cicle de BTT matinal amb maridatge de vins, caves i escumosos, aquest any ens dirigirem al celler Vega de Ribes.

Diumenge, 17 de juliol, quedarem a les 8 del matí a l’estació d’autobusos per sortir en cotxes fins a Canyelles. Un cop a Canyelles, pedalarem direcció la urbanització Vora Sitges i començarem a pujar al Montgrós. A mig camí del cim, agafarem un camí de baixada que ens portarà directament al Castell de Ribes i per una pista en bon estat, farem cap al Celler Vega de Ribes, on ens esperen per fer la visita.

Començarem la tornada travessant  Ribes  i  ciclant 2,5 km per carretera fins a trobar el camí d’En Mas d’En Giralt, que porta a la urbanització Mas Milà. Per camins, entre bosc i vinyes, anirem a parar a la cruïlla de camins de la caseta i d’aquí per tobogans de pujada i baixada fins a Viladellops. Baixarem per pista asfaltada fins la carretera i creuant la riera de Canyelles, entrarem al fons de l’obaga i per un bonic i llarg corriol de pujada farem cap a la Cogollada, i ja tot de baixada fins al bosc del Collet i Canyelles.

 

Informació

Hora sortida: 8 del matí.

Lloc de sortida: Estació de busos de Vilafranca del Penedès

S’anirà en cotxes particulars fins a Canyelles.

La sortida en bicicleta és guiada i gratuïta. Tot i això, cal apuntar-se

Cal portar: Casc, estris per averies, menjar i beguda.

 

El celler Vega de Ribas es descriu així:

“Vega de Ribes és una empresa familiar dedicada a l’elaboració i embotellat de vins de qualitat de collita pròpia. Els raïms són obtinguts de les vinyes de la finca La Serra i es conreuen amb agricultura ecològica integrada amb altres conreus i ramaderia.

Les vinyes es disposen en feixes per evitar l’erosió, voltades dels marges de pedra seca formant un mosaic amb els boscos i garrofers, característic del paisatge tradicional de la marina del Penedès.

El celler s’ha anat renovant des del segle XVI fins avui per aprofitar els avantatges dels moderns equips enològics. La comercialització es fa al mateix celler, a botigues locals, i una part a l’exportació.

 

La família Bartra i Roig ha continuat la tradició familiar de més de setze generacions documentades des del 1540 amb el conreu de la terra i l’elaboració de vi. La Casa Pairal, La Serra, on es troba la vivenda i el celler es caracteritza per la torre de guaita des d’on es veuen les vinyes, garrofers, boscos, el poble i el mar.

L’origen de la masia es situa a l’edat mitjana. El nom de La Serra apareix lligat a una propietat ja al selge XII i una família establerta a finals de XIII com assenyala el catàleg del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Prova de la tradició del conreu de la vinya i la qualitat de l’elaboració de vins, són els premis obtinguts l’any 1882 pel vi negre a l’Exposició Regional de Vilanova i la Geltrú i la de plata pel vi blanc a l’Exposició Universal de Barcelona l’any 1988.

 

Actualment seguim posant tots els nostres coneixements i dedicació per poguer seguir oferint un exelent producte.”

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.