BTT Matinal del segon diumenge de mes

El proper dia 18 farem la sortida btt a la creu de Creixà, un conjunt romànic del segle XI format per una església i un cementiri, situat a dalt d’un turó, al terme sud-oest de Piera, però depenent de Sant Sadurní d’Anoia.

Sortirem a les 8 del matí de la plaça de les Arts (darrera del Ricard Fortuny) i per la zona dels Cirerers farem cap a la masia de Porroig. I des d’allà agafarem un camí amb lleugers tobogans paral·lel a l’autopista fins a l’estació de tren de Lavern. Per pista asfaltada, farem cap a Can Batista i al cap d’un quilòmetre a Sant Sadurní d’Anoia. Travessarem la Capital del Cava i bé pel camí del riu o bé per carretera pedalarem fins a Monistrol d’Anoia, passarem entre les caves Marquès de Monistrol i els carrers del petit poblet, per començar una suau pujada per un bon camí entre vinyes de la finca Sumarroca, per arribar al cap d’un quilòmetre i mig al nostre destí: la creu de Creixà, on farem parada per esmorzar.

De tornada, començarem baixant per un camí que voreja la Serra Vermella (amb les seves parets d’argila vermellosa) fins al torrent del Papa i l’encreuament del camí Romeu de Montserrat, que farem al revés de com normalment es fa i tindrem una visió diferent dels tobogans que hi ha.

Pedalarem fins a La Fortesa, aquí comença el tram més exigent de la sortida. Una pujada llarga amb trossos tècnics, però totalment ciclable. Un cop a dalt, un constant baixa i puja fins a Cal Cardús, Can Rossell i les Parellades, per baixar fins a Ca l’Avi, seguirem pedalant passant pel Corral d’En Mestre, Sant Fe, La Granada per finalitzar a Vilafranca.ç

 

Informació 

El recorregut pot tenir alguna variant segons la meteorologia, ja que es passa molt entre vinyes i cal veure l’estat dels camins.

Cal portar:  casc, eines per averies, menjar i beguda.

Hora de sortida: a les 8 del matí, a la plaça de les Arts.

Dificultat física: anada fàcil i tornada moderada.

Dificultat tècnica: moderada.

Quilometratge: 45 quilòmetres.

Cal inscripció prèvia.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.