BTT-O PENEDÈS – II- Cursa Orientació en BTT

INSCRIPCIONS EXHAURIDES! 

Gràcies a tothom per inscriure’s a la segona edició de la BTT-O del Centre Excursionista, però les inscripcions estan exhaurides. Davant de qualsevol problema o dubte, si us plau, feu un mail a bicicleta@cep.cat

 

 

Us animem a participar a la segona edició de la BTT-O Penedès. Es tracta d’una cursa popular d’orientació per equips amb bicicleta. L’objectiu de la cursa és trobar el màxim nombre de fites amb l’ajuda d’un mapa, en un temps màxim de 3 hores. Els equips es desplaçaran amb bicicleta per camins, pistes i corriols del Penedès, el recorregut és lliure i les fites tenen diferent valor, guanya el que aconsegueix una puntuació més alta.

Informació pràctica

Data: diumenge 22 de maig del 2022

Lloc: Vilafranca del Penedès

Organitza: El Centre Excursionista del Penedès i La Biciclera

Modalitat: MTB-O

Durada: 3 hores

Controls: 30-35 fites

Equips: 2 o 3 components.

Categories: Mixta, femení i masculí (XO, DO, HO)

Categories especial: Millor equip CEP

Sortida: Aparcament del Complex Aquàtic (https://goo.gl/maps/1LTLRBvyJWdni6Ey6)

Vermut: La Biciclera (https://goo.gl/maps/LgViE5M6MerBvPv19)

Programa

08:30 Briefing

08:45 Lliurament de mapes

9:00  Sortida

12:00 Arribada

12:00-13:00 Vermut

12:30 Tancament de meta

13:00 Lliurament de premis

Inscripcions

SOCIS CEP:

Obertura inscripcions: 25 de Març 2022

 Preu: 8 euros (socis CEP) + llicència temporal si és necessari.

NO SOCIS CEP:

Obertura inscripcions: 1 d’abril 2022

 Preu: 10 euros (no socis) + llicència temporal si és necessari.

Assegurança: 5 euros (en cas de no tenir-ne)

Inclou mapa, obsequi, vermut al finalitzar i premis pels primers classificats de cada categoria.

Per participar a la cursa és obligatori disposar d’una assegurança federativa que cobreixi l’activitat de bicicleta de muntanya (FEEC, FCOC, FCC, altres). En cas de no disposar de llicència federativa, en el moment de fer la inscripció trobareu l’opció corresponent, amb un suplement de 5 euros.

L’organització tramitarà l’assegurança temporal pel dia de la cursa (FEEC). L’organització no es fa responsable dels accident que puguin patir els participants, és per això que els corredors no federats han de contractar l’assegurança d’accidents.

Informació tècnica

El mapa de la cursa té una escala de 1:20.000. Una vegada es lliurin els mapes, els participants disposaran de 15 minuts abans de la sortida per planificar les seves estratègies.

El terreny on es desenvoluparà la carrera inclou una xarxa de camins i senders ideals per la pràctica de la MTB i la orientació. Hi podreu trobar una combinació de zones planes entre cultius i vinyes, i una part amb més desnivells entre boscos. La dificultat tècnica augmenta en les fites de més punts i més allunyades. Les propietats privades s’han de respectar i les carreteres prohibides estan marcades amb un ratllat. El no compliment d’aquestes prohibicions i obligatorietats són motiu de desqualificació.

El marcatge en els controls es realitzarà mitjançant pinça tradicional a la targeta de control que disposa cada equip. Al finalitzar la cursa es lliurarà la targeta de control a la organització i es procedirà al recompte de punts.

La puntuació dels controls és diferent (entre 3 i 9 punts), segons la dificultat física i tècnica. La puntuació l’indica el primer dígit de la numeració del control. Guanya l’equip que aconsegueixi més punts, en cas d’empat guanya l’equip amb menor temps.

Passar-se del temps de 3 hores comporta penalització per cada fracció de retard.

 La penalització per retard sobre l’horari de tancament serà la següent:

Fins 00:04:59 – 10 punts

de 00:04:59 a 00:09:59 – 20 punts

de 00:10:00 a 00:14:59 – 30 punts

de 00:15:00 a 00:19:59 – 40 punts

de 00:20:00 a 00:24:59 – 50 punts

de 00:25:00 a 00:29:59 – 60 punts

més de 00:30:00 – desqualificació.

Reglament

 • Com a cursa popular, el joc net és el principi fonamental d’aquesta cursa, per tant totes les persones que participin s’hauran de comportar amb esportivitat i honestedat.
 • Tots els membres de l’equip han de mantenir-se agrupats, separats com a màxim 20 metres de distància entre si. A l’arribar a meta, cal esperar a l’últim component de l’equip per lliurar la targeta de control.
 • Aquelles que perdin la seva targeta de control seran desqualificats
 • Utilitzar GPS, altímetre o ajudes diferents del mapa i la brúixola, queda prohibit. També està prohibit utilitzar qualsevol mitjà de transport motoritzat.
 • Els equips no podran rebre ajuda externa, ni de la resta d’equips, exceptuant els casos de lesió o perill manifest.
 • Qualsevol participant que es vulgui retirar ho haurà de comunicar immediatament a la organització.
 • En el cas de desaparició d’una fita o control, una fotografia del lloc on era aquest control validarà el pas pel mateix. L’organització decidirà si aquest control s’anul·la o no i/o en quines condicions afectarà a tots els participants.
 • Sobre el terreny, les persones competidores hauran de ser tan silencioses com sigui possible i respectuoses amb el medi ambient.
 • Pòlissa d’assegurances. Per participar serà obligatori estar cobert per una assegurança que inclogui la modalitat de bicicleta de muntanya (FEEC, FCOC, FCC, altres). La inscripció no inclou cap tipus d’assegurança d’accidents ni de responsabilitat civil.
 • En cas de no disposar de llicència federativa, la organització us expedirà una assegurança temporal d’un dia mitjançant la FEEC (modalitat C), referent a assistència mèdica i responsabilitat civil (5 euros).
 • L’organització no es farà responsable dels accident que puguin patir o ocasionar els participants, és per això que els corredors no federats han de contractar l’assegurança d’accidents.
 • Tothom que hi participi té l’obligació de cedir els seus drets d’imatge a l’organització per a ser utilitzats o publicar lliurement qualsevol fotografia o vídeo gravats en el context de la cursa.
 • Els menors d’edat podran participar a la cursa amb una autorització prèvia per participar a les proves de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (https://cep.cat/wp-content/uploads/2022/01/autoritzacio_menors.pdf)

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.