BTT-O PENEDÈS – III- Cursa Orientació en BTT

LA BTT-O PENEDÈS 2023

Resultats BTT-O Penedès 2023

Fotografies 

 

Us animem a participar a la tercera edició de la BTT-O Penedès. Es tracta d’una cursa popular d’orientació per equips amb bicicleta. L’objectiu de la cursa és trobar el màxim nombre de fites amb l’ajuda d’un mapa, en un temps màxim de 3 hores.

Informació pràctica

Data: dissabte 20 de maig del 2023

Lloc: Vilafranca del Penedès

Modalitat: MTB-O

Durada: 3 hores

Controls: 35 fites

Equips: 2 o 3 components.

Categories: Mixta, femení, masculí i familiar (XO, DO, HO, FA)

 • En categoria familiar, un dels participants ha de ser menor de 16 anys. En aquesta modalitat, no hi ha límit de participants per equip.
 • Es pot participar amb bicicleta elèctrica, tot l’equip o algun dels seus components.
 • De forma individual. Tot i que es recomana fer-ho en equip per motius de seguretat i perquè és més divertit, es pot participar de forma individual pels motius que siguin, per exemple com a entrenament per competicions oficials.

Sortida i Arribada: Aparcament del Complex Aquàtic

(https://www.google.com/maps/search/41.347647,+1.682088 )

Material: BTT, casc, mòbil, aigua, menjar i portamapes

Organitza: El Centre Excursionista del Penedès, La Biciclera i l’Ajuntament de Vilafranca

Programa

09:00 Briefing

09:15 Lliurament de mapes

9:30  Sortida

12:30 Arribada

13:00 Tancament de meta

13:30 Lliurament de premis

Inscripcions

Obertura inscripcions: 28 de Febrer 2023

Dia de tancament: 14 de Maig 2023 (en assolir el nombre màxim de participants)

 Preu: 8 euros (socis CEP)

Preu: 12 euros

Inclou mapa, obsequis, vermut al finalitzar i premis pels primers classificats de cada categoria.

Aquest any, hi haurà serveis de vestidors, dutxa, guarda-roba, ús de les piscines, hidromassatges.

Les persones inscrites a la Gravel Penedès obtindran un 50% de descompte a la inscripció. (l’import corresponent es retornarà a posterior)

Assegurança:

 Per participar a la cursa és recomanable disposar d’una assegurança federativa que cobreixi l’activitat de bicicleta de muntanya (FEEC, FCOC, FCC, altres). Els participants inscrits que vulguin una assegurança esportiva d’accidents, ho han d’indicar a l’ opció prevista al formulari d ‘inscripció, i afegir el cost (+5€) al preu de la inscripció. Els participants sense assegurança, ho fan sota el seu propi risc.

Lliga BTT-O Penedès

La cursa és puntuable per la Lliga BTT-O Penedès. Actualment, participen al circuit 3 curses ubicades al Penedès (Torrelavit, Vilafranca i Llorenç del Penedès). L’objectiu de la Lliga BTT-O Penedès és fomentar la pràctica d’orientació en bicicleta, de forma popular i per equips.

https://lligabttopenedes.wixsite.com/lliga

Informació tècnica

La cursa ha estat dissenyada perquè la puguin gaudir tots els públics, des de molt populars que volen gaudir de l’entorn, fins a participants experts amb ganes de competir.

 El mapa d’orientació ha estat realitzat pel Centre Excursionista Penedès entre 2022-2023 i incorpora zones noves respecte anys anteriors. El mapa té unes dimensions DINA3+ i una escala de 1:18.000. La cartografia indica la ciclabilitat dels camins. Una vegada es lliurin els mapes, els participants disposaran de 15 minuts abans de la sortida per planificar les seves estratègies. Al mapa es trobarà la el full de descripció de controls, donant detall de quin i com és l’element on està col·locada la fita. Les balises estan ubicades en camins, o molt a prop d’aquests, perquè s’hi pugui arribar amb bicicleta.

El terreny on es desenvoluparà la carrera inclou una xarxa de camins i senders ideals per la pràctica de la MTB i la orientació. Hi podreu trobar una combinació de zones planes entre cultius i vinyes, i una part amb més desnivells entre boscos. La dificultat tècnica augmenta en les fites de més punts i més allunyades. Les propietats privades s’han de respectar i les carreteres prohibides estan marcades amb un ratllat. El no compliment d’aquestes prohibicions i obligatorietats són motiu de desqualificació. Es pot participar amb bicicleta gravel, la gran majoria de balises estan en zones molt adequades per gaudir de la bicicleta gravel. En tot cas, es recomana BTT si es vol aconseguir puntuacions altes ja que les balises amb major puntuació estan ubicades en zones muntanyoses i corriols.

El marcatge en els controls es realitzarà mitjançant pinça tradicional a la targeta de control que disposa cada equip. Al finalitzar la cursa es lliurarà la targeta de control a la organització i es procedirà al recompte de punts.

La puntuació dels controls és diferent (entre 3 i 9 punts), segons la dificultat física i tècnica. La puntuació l’indica el primer dígit de la numeració del control. Guanya l’equip que aconsegueixi més punts, en cas d’empat guanya l’equip amb menor temps.

Passar-se del temps de 3 hores comporta penalització per cada fracció de retard.

 La penalització per retard sobre l’horari de tancament serà la següent:

Fins 00:04:59 – 10 punts

de 00:04:59 a 00:09:59 – 20 punts

de 00:10:00 a 00:14:59 – 30 punts

de 00:15:00 a 00:19:59 – 40 punts

de 00:20:00 a 00:24:59 – 50 punts

de 00:25:00 a 00:29:59 – 60 punts

més de 00:30:00 – desqualificació.

Reglament

 • Com a cursa popular, el joc net és el principi fonamental d’aquesta cursa, per tant totes les persones que participin s’hauran de comportar amb esportivitat i honestedat.
 • Tots els membres de l’equip han de mantenir-se agrupats, separats com a màxim 20 metres de distància entre si. A l’arribar a meta, cal esperar a l’últim component de l’equip per lliurar la targeta de control.
 • Aquelles que perdin la seva targeta de control seran desqualificats
 • Utilitzar GPS, altímetre o ajudes diferents del mapa i la brúixola, queda prohibit. També està prohibit utilitzar qualsevol mitjà de transport motoritzat.
 • Els equips no podran rebre ajuda externa, ni de la resta d’equips, exceptuant els casos de lesió o perill manifest.
 • Qualsevol participant que es vulgui retirar ho haurà de comunicar immediatament a la organització.
 • En el cas de desaparició d’una fita o control, una fotografia del lloc on era aquest control validarà el pas pel mateix. L’organització decidirà si aquest control s’anul·la o no i/o en quines condicions afectarà a tots els participants.
 • Sobre el terreny, les persones competidores hauran de ser tan silencioses com sigui possible i respectuoses amb el medi ambient.
 • Els participants són responsables dels propis actes que realitzin i que causin danys a tercers o a ells mateixos, declinant qualsevol demanda de responsabilitat a l’Organització. Els participants, pel fet d’inscriure’s, són coneixedors dels perills que comporta la prova. L’Organització declina tota responsabilitat pels possibles perjudicis morals o materials que puguin patir els participants durant el transcurs de la competició.
 • L’organització no es farà responsable dels accident que puguin patir o ocasionar els participants, és per això que es recomana que els corredors no federats contractin l’assegurança d’accidents.
 • Tothom que hi participi té l’obligació de cedir els seus drets d’imatge a l’organització per a ser utilitzats o publicar lliurement qualsevol fotografia o vídeo gravats en el context de la cursa.

Ubicació de l’activitat

Botigues amigues

Interessants descomptes per als nostres Socis/es.